Bol Bol završio u Denveru: Novi Jokićev saigrač oduševljen Srbinom!

Autor:

Sport

21.06.2019

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bol Bol, sin nekadašnjeg NBA igrača Manute Bola za koga se verovalo da će biti u vrhu drafta završio je kao 44. pik u Denver Nagetsima i biće novi saigrač Nikole Jokića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bol Bol u Denveru

Povreda stopala ga je sprečila da se bolje kotira, klubovi su bili skeptični prema njemu iako je ogroman potencijal.

Bol Bol je odmah prokomentarisao našeg asa Nikolu Jokića koga je pratio u poslednje vreme i zavidi mu na plejmejkerskim sposobnostima čime bi voleo da unapredi svoju igru.

- Pri kraju sezone počeo sam mnogo više da gledam Jokićeve poteze, pre svega zbog njegovih odličnih dodavačkih sposobnosti, to je nešto što bih želeo da dodam svojoj igri. Denver je sjajna sredina za mene, biću okružen izvrsnim igračima i stručnim štabom, mislim da će mi to pomoći da se razvijem kao igrač- rekao je Bol.


Momak koji dolazi sa koledža Oregon pre sezone je projektovan u Top 5 pikova, ali povreda stopala spustila ga je na 44. poziciju – Nagetsi su ga dobili od Majami Hita u zamenu za budućeg pika druge runde i gotovinu.

Bol je ipak frustriran Bol što nije ranije izabran uprkos povredi.

- Moje stopalo je 100% zalečeno, na teren sam se vratio pre mesec dana. Želim da dokažem svima da su pogrešili* rekao je Bol.


Prošle sezone 19-godišnjak iz Sudana odigrao je samo devet utakmica, doduše uz sjajne proseke – 21 poen, 9,6 skokova i 2,7 rampi. Visok je 218 cm i ima raspon ruku 231 cm. 

- Ne zanima nas to što je pao, mi smo imali sreće zbog toga, doveli smo u tim još jednog momka o kojem imamo visoko mišljenje- rekao je generalni menadžer Nagetsa Tim Koneli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading