Milan Mačvan govorio o poslu ambasadora 3x3 FIBA čelindžera, oporavku od povrede i šansama reprezentacije Srbije u Kini

Autor:

Sport

20.06.2019

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne postoji košarkaš koji će vam reći da kao dete nije sa drugovima ispred zgrade igrao basket i tako zavoleo magičnu igru pod obručima. Tako se rađa ljubav za ceo život. Ljubav koja ne prestane ni onda kada teren u kraju zamene neke od najvećih dvorana u Evropi i svetu.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Milan Mačvan

- Svi obožavamo ulični basket. Svi mi koji smo ostvarili profesionalne karijere počeli smo na nekom terenu ispred zgrade – sa ponosom uvek ističe Milan Mačvan.

Posle ove rečenice nije ni čudo što je sjajni košarkaš izabran da bude ambasador FIBA čelindžera, najkvlitetnijeg 3x3 basket turnira  koji će se 13. i 14. jula održati na platou ispred severne strane Štark arene. Publika će imati priliku da uživa u vrhunskom basketu koji garantuje 16 najbolje rangiranih timova koji će biti podeljeni u četiri grupe. Po dva najbolja tima iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale nakon čega slede eliminacije. 

- Organizatori ovog turnira su moji dobri drugari. Pitali su me da budem promoter Čelindžera koji se organizuje pod pokroviteljstvom FIBA i uz podršku KSS i ja sam sa zadovoljstvom prihvatio. 

Reprezentativac Srbije i trenutno košarkaš Bajerna iz Minhena otkrio je i šta mu se najviše dopada u 3x3 basketu .

- Dinamičan je sport, izmene se dešavaju u hodu. Poznajem dosta basketaša i to su u većini slučajeva igrači koji  su nekada igrali pet na pet, pa su se preorijentisali na 3x3 basket. Počeo sam da gledam pre svega zbog svojih drugara, da njima dam podršku. Zaista su sjajni.

Mačvan je trenutno u Beogradu gde se oporavlja od povrede kolena koju je zadobio još prošle godine u septembru.

- Koleno je super, pre mesec dana sam počeo da treniram i to sa kontaktom. Dobro se oporavljam, idem na treninge, terapije i pokušavam da se spremim ako ne za reprezentativno leto, onda za klupsku sezonu koja me čeka. Selektor Đorđević me je uvrstio na širi spisak. On će pred početak priprema da precrta nekoliko imena, tako da ćemo videti da li ću i posle toga biti deo tima. U svakom slučaju želim da budem spreman.

Mačvan je i dalje košarkaš Bajerna, ali...

- Za sada ne znam da li ostajem. Zavisiće i od toga kako Bajern bude završio sezonu. Mi jesmo potpisali predugovor da ostanem i sledeće godine. Ali zaista ne mogu da kažem ništa više. Vrlo brzo će se znati da li ostajem ili ne.

RepublikaFoto: fiba.basketball
Milan Mačvan

Za kraj razgovora, opet reprezentativne teme. Svetsko prvenstvo u Kini je još daleko, ali navijači se nadaju da bi Srbi mogli do medalje. I to zlatne.

- Zbog svih prethodnih rezultata koje smo postigli, košarka je kod nas sport broj jedan. I to ne kažem zato što se ja bavim njome. Ali, hajde da spustimo malo loptu na zemlju. Da idemo korak po korak. Najgore bi bilo da poletimo, pomislimo da smo veliki favoriti i da će nam sve biti poklonjeno. Najbitnije je da svi budemo zdravi, da hemija bude dobra. Ako sve bude kako treba mislim da imamo velike šanse da osvojimo medalju u Kini – zaključio je Mačvan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading