Gudura dominirao, Fener razbio Efes za majstoricu!

Autor:

Sport

19.06.2019

19:25 >> 19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Anadolu Efes 85:69 u šestoj utakmici finala plej-ofa prvenstva Turske i rezultat u seriji izjednačili na 3-3.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Gudurić

Odlučujući sedmi meč je u petak u 19 časova na terenu Efesa, koji titulu čeka još od 2009. Prenos je na Sport Klubu.

Ekipu Željka Obradovića predvodio je sjajni Marko Gudurić koji je za 24 minuta postigao 21 poen (1/1 za dva, 5/8 za tri, 4/4 slobodna bacanja), uz 6 skokova i asistenciju.

Iako rezultat deluje ubedljiv, izabranici Željka Obradovića su tek sredinom poslednjeg kvartala prelomili meč u svoju korist i rešili pitanje pobednika. Fener je nakon prve četvrtine ima prednost

od tri poena, koju je grčevito čuvao tokom druge deonice, pa je na poluvreme otišao sa košem razlike - 38:36.

Efes je u trećem periodu spustio prednost domaće ekipe za još jedan poen, te se rezultatom 53:52 ušlo uposlednji kvartal. U odlučujućih 10 minuta viđeno je mnogo promašaja i nervoze, a čovek odluke bio je Gudurić koji je trojkama 'pogurao' Fener i svom timu obezbedio mirnu završnicu.

 

 

Pored rezerviste Gudurića dvocifrena je bila kompletna prva petorka domaće ekipe - Nikolo Meli je postigao 14, Kostas Slukas (4 skokova, 8 asistencija) i Ali Muhamed po 11, a Melih Mahmutoglu i Nikola Kalinić po 11. Srppski reprezentativac je iz igre šutirao 4/12 (2/5 za dva, 2/7 za tri), a imao je još 3 skoka i asistenciju za 32 minuta.

Luiđi Datome koji je u prošlom meču na kratko ostao bez pamćenja zbog jakog udarca u glavu na terenu je bio tri i po minuta.

U poraženom timu Šejn Larkin je zabeležio 16 poena (1/7 za tri), Vasilije Micić 12 (2/3 za dva, 1/7 za tri, 5/5 slobodna bacanja), uz 3 skoka i 4 asistencije za 34 minuta, isti broj poena imao je i Krunoslav Simon, a Brajant Danston je dodao 11.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading