Cedevita izbačena iz lige!

Autor:

Sport

19.06.2019

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon odlaska u susednu zemlju, čelnici Cedevite su došli na ideju da nastave sa igrama u HT Premijer ligi od sezone 2019./20 s klubom Cedevita Junior. Međutim, Hrvatski košarkaški savez je odbio takav predlog.

RepublikaFoto: Starsport
KK Cedevita

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Hrvatski košarkaški savez je primio prijavu za takmičenje u HT Premijer ligi za sezonu 2019/20 od strane novoosnovanog pravnog subjekta KK Cedevita Junior. S obzirom na to da je KK Cedevita stekla neprenosivo pravo nastupa u HT Premijer ligi te kako nisu podneti dokazi o tome da bi KK Cedevita Junior bila pravni naslednik KK Cedevite, Košarkaški savez Hrvatske ne može da prihvati navedenu prijavu za takmičenje. U protivnom bi nastao neprihvatljiv pravni presedan koji bi dugoročno otvorio brojna statusno pravna i regulatorna pitanja koja ne bi bila prihvatljiva niti u skladu s važećim pozitivno pravnim propisima i normama. KK Cedevita Junior kao novoosnovani pravni subjekt ne može biti doveden u povoljniji sportsko-pravni položaj u odnosu na ostale članove Hrvatskog košarkaškog saveza - stoji u saopštenju.

Cedevita će od iduće sezone igrati u Sloveniji. Klub se spojio s ljubljanskom Olimpijom i u novu će košarkašku sezonu krenuti kao Olimpija Cedevita Ljubljana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading