KLS doneo odluke: Koraci su bili, odbijena žalba Partizana, crno-beli novčano kažnjeni!

Autor:

Sport

18.06.2019

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška liga Srbije oglasila se saopštenjem posle četvrte utakmice finalne serije plej-ofa Superlige između Partizana i Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Sudijska trojka sa sinoćneg meča

Kao što je poznato, Crvena zvezda je pobedila sa 76:75 pogotkom Bilija Berona u poslednjim trenucima susreta, o čemu je bilo mnogo polemike posle meča.

Košarkaš Crvene zvezde je napravio očiglednu grešku u koracima, ali to sudije nisu registrovale pa je susret zav ršen pobedom crveno-belih i osvajanjem 20. titule prvaka.

KK Partizan je uložio žalbu i zatražio poništavanje utakmice, a kada je konkretno reč o toj situaciju u saopštenju KLS se kaže:

- U vezi sa žalbom KK PARTIZAN da je pobednika rešio koš koji je Bili Beron postigao posle greške u koracima, od sportskog direktora KLS je dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi: „Previd sudija-nedosuđeni koraci u poslednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro.

RepublikaFoto: Starsport
Beronov trk posle pobedničkog koša

- I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tačka C1) žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom.

Takođe, sudijski trio koji su činili Belošević, Obrknežević i Nikolić negativno je ocenjen na četvrtoj utakmici (ocena 2.0) i po automatizmu se kažnjavaju sa po tri meča u tempu delegiranja, shodno članu 61ž Propozicija takmičenja, a kazna se prenosi u sledeću sezonu.

Takođe, KLS je novčano kaznio KK Partizan sa 102.000 dinara zbog toga što je na teren bačen veliki broj sitnih tvrdih predmeta i dve petarde i što je u gledalištu zapaljena baklja (četvrti put) shodno čl. 61 B) 8,12 i 13 Propozicija takmičenja.

Uz to, igrač Partizana Novica Veličković i Crvene zvezde Mohamed Faje, kažnjeni su novčanom kaznom u iznosu od 12.000 dinara zbog dosuđene druge tehničke greške, shodno čl. 61 G) 7 Propozicija takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading