NAZIRE SE VRH TABELE: Letonci razbili Ruse i otvorili nam prvu poziciju!

Sport

05.09.2017

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Letonije silno su usrećeili svoje navijače zbog pobede nad Rusijom od 84:69, ali su takođe i napravili ogromnu uslugu našim košarkašima, kojima je sada otvoren put do prvog mesta u grupi D.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Letonci lagano srušili Ruse

Rusi su bolje odigrali tokom prvog poluvremena, stekli desetak poena prednosti, i ne samo to, već su ličnim greškama opteretili najboljeg letonskog  košarkaša Kristapsa Porzingisa.

On je u nastavak meča ušao sa četiri prekršaja, ali i pored toga selektor Bagatskis ga je od početka treće četvrtine poslao na teren.

Sam taj potez pokazao je da se Letonci nisu predali, da će pokušati da uzvrate Rusima u nastvku i upravo to se dogodilo!

Letonci su dodatno pojačali igru u odbrani, naterali su i Voronceviča da napravi peti faul i ranije završi meč, a pred poslednji kvartal ušlo se sa nerešenim rezultatom - 52:52.

U poslednjem periodu usledila je letonska simultanka sa odbranom Rusije, a najviše se isticao Tima koji je ubacio čak 22 poena za ekipu sa Baltika.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Ova pobeda znači puno i za naš državni tim, pošto ćemo, u slučaju da u preostala dva kola savladamo Britance i Belgiju, ali i da Letonija pobedi Tursku, zasešćemo na vrh ove grupe. Ako naši i odrade svoj deo posla, a Letonci poklelnu pred Turcima, Rusija se opet vraća na prvu poziciju, jer imaju bolji međusobni skor od nas, a Letonija će pasti na 3-2.

Ipak, ako bude sve kako priželjkujemo, Srbija bi sa prvog mesta mogla u osmini finala da ide na Mađarsku, što je svakako najpovoljniji ishod od ostalih mogućih, poput Crne Gore, Hrvatske. A Španiju smo valjda već izbegli sinoćnjom pobedom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading