Drama na vrhuncu: Neverovatni Beron čudesnim prodorom u poslednjem napadu doneo Zvezdi petu uzastopnu titulu šampiona Srbije!

Autor:

Sport

17.06.2019

15:47 >> 18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde ponovo su šampioni Srbije. Bili Beron je prodorom u poslednjoj sekundi doneo crveno-belima pobedu od 76:75 i 20. titulu u svojoj istoriji.

RepublikaFoto: Starsport
Pejdž i Beron

Posle pregledanog snimka čini se da je Beron napravio tri koraka prilikom poslednjeg prodora, ali sudije to nisu videle, pa je titula otišla na Mali Kalemegdan. Zvezda je na kraju slavila sa 3:1 u ovoj zaista dramatičnoj finalnoj seriji.

Upravo je Amerikanac predvodio Crvenu zvezdu sa 21 postignutim poenom, a ključne pogotke dao je u samoj završnici utakmice. U Partizanu su dvocifreni bili Gagić i Renfro sa 11 poena.

Po startu meča mogli smo da vidimo u kom smreću se kretati meč. Za samo nekoliko minuta igrači obe ekipe su ispunili bonus, što je značilo da nas čeka dosta slobodnih bacanja.

Crveno-beli posebno su ušli u problem s ličnim greškama, pošto je Odžo dobio dve, a Faje čak tri.

Tomić je morao da menja, Simanić i Ristić su brzo ušli na teren, međutim to nije dalo rezultata. Zvezda nije mogla ništa da zagradi i Partizan je to iskoristio.

Krajem prve deonice crno-beli su napravili seriju, a rezultat posle deset minuta igre je bio 23:16.

U drugoj četvrtini sudije su malo promenile kriterujum. Pustili su da se igra košarka i nije bilo toliko prekida. 

Crveno-beli posebno su ušli u problem s ličnim greškama, pošto je Odžo dobio dve, a Faje čak tri.

Tomić je morao da menja, Simanić i Ristić su brzo ušli na teren, međutim to nije dalo rezultata. Zvezda nije mogla ništa da zagradi i Partizan je to iskoristio.

Krajem prve deonice crno-beli su napravili seriju, a rezultat posle deset minuta igre je bio 23:16.

U drugoj četvrtini sudije su malo promenile kriterujum. Pustili su da se igra košarka i nije bilo toliko prekida. Na poluvreme otišlo se s rezultatom 42:34, a osećaj je da su crno-beli mogli da imaju veću prednosti, pošto je Zvezda igrala veoma loše.

Izabranici Milana Tomića krenuli su mnogo bolje u trećoj deonici i potpuno su se vratili u utakmicu. Partizan ništa nije mogao da pogodi i rezultat je bio 52:52.

RepublikaFoto: Starsport
Trenutak koji će ostati urezan u istoriji srpske košarke

Početkom četvrte četvrtine desio se pomenuti incident s krovom u "Pioniru". Kada je utakmica nastavljena ekipe su se smenjivale u vođštvu. Ušlo se u dramu gde je Beron pogodio za pobedu.

Na usporenom snimku se vidi da je Beron verovatno napravio korake kada je pogodio koš uz zvuk sirene. Partizan je odigrao dobar meč, ali nisu uspeli da izbore majstoricu.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA - 75:76

IV ČETVRTINA

10. minut - Beron lagano prolazi, izjednačenje pred poslednjih 50 sekundi. Pejdž fintira Fajea, i iznuđava njegovu petu ličnu. Amerikanac pogađa oba, vodi Partizan 45 sekundi do kraja sa 73:71. Beron probija Zagorca i postiže koš uz peti faul Zagorca, Zvezda može do prednosti. Beron precizan, vodi Zvezda 74:73, tajm-aut Trinkijerija. Sjajan prodor Renfroa i pogodak iz teške pozicije, Partizan vodi na 13 sekundi i sedam desetinki pre kraja vodi sa 75:74. Neverovatan prodor Bilija Berona, kada su svi očekivali trojku. Pogodio je Amerikanac u poslednjoj sekundi za petu uzastopnu titule Crvene zvezde.

9. minut - Sjajan prodor Jaramaza novo vođstvo Partizana, na drugoj strani greše Čović i Faje, 71:69. Renfro promašuje otvorenu trojku.

8. minut - Pejdž ne pogađa ovog puta za tri poena. Na drugoj strani nova trojka Davidovca, Zvezda ponovo vodi, 66:67. Pejdž u naletu, pogađa drugu trojku, Partizan opet vodi, 69:67. Na drugoj strani Faje hvata loptu posle promašaja Čovića i pogađa uz faul Renfroa, ali promašuje dodatno bacanje, 69:69.

RepublikaFoto: Starsport
I sudije su bile u čudu zbog prokišnjavanja

7. minut - Koraci Majkla Odža, dobra odbrana Gagića. Dalekometna paljba Markusa Pejdža za prvu trojku, Partizan na +4, 66:62. Tajm-aut traži Tomić. Odžo ponovo pravi grešku, ali Marinković nije uspeo da iskontroliše loptu, pa će crveno-beli imati još pet sekundi za napad. Na povredu se žali Lazić. Izgleda da neće moći da nastavi meč, pošto hramljajući izlazi iz igre. Opet Zvezda loše izvodi loptu, al opet se ona izmigoljila Marinkoviću. Još sekund za goste u ovom napadu. Davidovac je promašio trojku, ali se onda odbila do Čovića. U nastavku Janković faulira Berona, a ovaj pogađa oba penala, 66:64.

6. minut - Odžo vara Gagića i pogađa uz faul, precizan je centar Zvezde i sa penala, 60:62. Konačno Marinković pogađa trojku i to sa osam metara, novi preokret, 63:62. Rivers promašuje na drugoj strani, a Marinković ne uspeva drugu u nizu da pogodi.

5. minut - Faul Davidovca nad Jaramazom. Renfro promašuje flouter, Gagić pravi treću ličnu prilikom skoka. Kej Si Rivers uzvraća faulom u napadu. Lepo se snašao Jaramaz pored Odža, Partizan ponovo vodi, 60:59.  

4. minut - Odžo lako prolazi Jankovića i zakucava. Na drugoj strani treći faul Berona. Partizan ponovo greši, Zvezda ima šansu da uveća prednost. Odžo maši zicer, 58:59.

3. minut - Jaramaz promašuje dvojku. Sjajan prodor Čovića, Zvezda vodi sa 57:56. Još jedan loš napada Partizana i promašaj Pejdža. Čović ponovo promašuje ceo koš prilikom šuta za tri poena. Renfro sjajno prolazi i ponovo vraća Partizan u vođstvo.

RepublikaFoto: Starsport
Neverica...

2. minut - Promašio je Davidovac iz teške pozicije, ali sudije sviraju četvrti faul Zagorcu prilikom borbe u skoku. Odluka arbitara se nije svidela navijačima Partizana, koji su ubacili dosta različitih predmeta na teren. Trenutno traje kraći prekid, dok parket ne bude ponovo u optimalnom stanju. Ipak, pojavio se novi problem, "Pionir" prokišnjava, i utakmica još uvek ne može da se nastavi. Igrači se zbog dugog prekida, ponovo zagrevaju. Publika je trenutno u potpunom mraku, jer je grom onesposobio deo svetala u dvorani. Neverovatno zaista! Utakmica se konačno nastavlja posle pola sata prekida. Loptu ima Zvezda. Veliki promašaj Davidovca, ali lopta upada u ruke Odžu, koga faulira Janković. Beron je uspeva da izvede loptu za pet sekundi, napad za Partizan.

1. minut - Faje faulira Gagića i stiže do četvrte lične greške. Sudije gledaju snimak da vide da li je Faje loptu izblokirao u silaznoj putanji. Ništa od toga, pa će Gagić imati dva bacanja. Centar crno-belih polovičan, 53:52. Druga trojka Riversa, Zvezda vodi posle dugo vremena, 53:55. Na drugoj strani vraća Zagorac, Partizan opet vodi, 56:55.

III ČETVRTINA

10. minut - Partizan izašao iz bonusa trećim faulom Nikolića. Beron ponovo iz nemoguće pozicije pogađa trojku uz zvuk sirene, 52:52. Na drugoj strani Zagorac ne pogađa za tri. Sada je preterao Beron, pokušao je sa 10 metara, ali pogodio samo tablu, na kraju treće četvrtine 52:52.

9. minut - Promašaji Marinkovića i Jankovića i na kraju faul Davidovca. Dva penala za centra crno-belih. a pogađa samo jedno. Težak promašaj Čovića za tri poena. Očajan prodor Vanje Marinkovića, Zvezda ima priliku da povede posle dužeg vremena. Beron greši, a onda faulira Marinkovića, koji će imati priliku sa penala da se upiše u strelce. Vanja precizan oba puta, 52:49.

8. minut - Janković promašuje zicer, ali Lazić prilikom skoka pravi treći faul nad Zagorcem. Zagorac nastavlja da se muči sa linije penala i pogađa samo jedno, 49:46. Posle pregledavanja snimka, Odžu je dosuđen faul umesto Laziću, njegov četvrti. PONOVO trojka Zvezde u poslednjoj sekundi, Beron poravnava na 49:49.

RepublikaFoto: Starsport
Mali predah Gagića i Lazića

7. minut - Veličković je lepo uposlio Gagića, koji pogađa, konačno koš za Partizan. Čović još jednom pogađa trojku na isteku vremena, Zvezda na minus dva, 48:46. Loš napad Partizana i promašaj Jaramaza.

6. minut - Lazić zaustavlja kontru Partizana faulom nad Jaramazom. Zatim i prva lična za Berona. Treći promašaj za Novicu u trećoj četvrtini iza linije za tri poena. Laki poeni Odžoa, 46:43.

5. minut - Novi faul nad Fajeom, ovog puta od strane Veličkovića. Ovog puta pogađa samo jedno, 46:41. Posle dugo vremena faul Odžoa, njegov treći po redu. Veličković još jednom neprecizan za tri poena, crno-beli ne mogu do koša. Treći faul Zagorca. Težak promašaj Fajea.

4. minut - Veličković neprecizan sa preko devet metara na isteku napada. Lep napad Zvezde, Fajea faulira Renfro. Ipak, Zvezdin stranac promašuje oba bacanja. Na drugoj strani greši Pejdž.

3. minut - Prvi poeni za Zagorca. On odmah i krade loptu, novi napad za Partizan 46:40. 

2. minut - Faje promašuje otvorenu trojku, a Renfro pogađa iz prodora, 44:37. Ponovo srećna trojka Zvezde, Beronova lopta se ušunjala u koš. Na drugoj strani Zagorac opet neprecizan.

1. minut - Treća četvrtina krenula je sa dve greške. Četvrta trojka Zvezde uz zvuk sirene, ponovo Davidovac. Neverovatno, 42:37. Zagorac na drugoj strani neprecizan.

II ČETVRTINA

10. minut - Renfro ispravlja grešku iz odbrane trojkom. Rivers postiže poene iz teške pozicije na drugoj strani, crno-beli vode 42:34. Tajm-aut zatražio je Trinkijeri. Partizan ima poslednji napad u poluvremenu. Nova greška crno-belih, Gagić pravi faul u napadu. Čoviću ponovo lopta izlazi iz obruča, crno-beli vode posle prvih 20 minuta sa 42:34.

9. minut - Posle pregledavanja snimka, sudije dodeljuju loptu Crvenoj zvezdi. Janković je imao poslednji dodir sa loptom. Odžo ponovo fauliran, ali promašuje oba bacanja. Ipak, Janković pravi faul nad Lazićem prilikom borbe. Lazić pogađa oba, 39:30. Greška Marinkovića, nagazio je čeonu liniju. Lazić je umakao Renfrou i pogodio za 39:32.

8. minut - Faje neprecizan posle dodavanja Čovića. Stefan Janković seriju Zvezde prekida trojkom, Partizan ponovo na +11. Čović umalo da ponovo da trojku na isteku napada, ipak lopta izlazi iz obruča.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Davidovac

7. minut - Zvezda šutnula već 15 trojki, a pogodila pet. Još jedna trojka Zvezde na isteku napada, ovog puta Lazić je bio taj. Tajm-aut Trinkijerija, Partizan vodi sa 36:28. Crno-beli ponovo ne mogu do koša, greši Janković.

6. minut - Čović i Veličković neprecizni za tri poena, a zatim isto to čine i Dobrić i Renfro. Serija promašaja u Pioniru.

5. minut - Loš napad Zvezde i promašej Davidovca, na drugoj strani Veličković nastavlja dominaciju i stiže do osmog poena. Čović odgovara trojkom i prekida seriju crno-belih. Marinković iz izgledne pozicije promašuje trojku.

4. minut - Nekoliko grešaka na obe strane, koje poenima prekida kapiten domaćeg tima.. Pejdž je iz kontre bio kratak prilikom zakucavanja, ali je na pravom mestu bio Veličković za maksimalnih +12, 34:22

3. minut - Loš pas Berona za Odža, Partizan ima šansu da ode na dvocifrenu prednost. Veličković je ugurao Davidovca, ali promašio.Ipak, u sledećem napadu, Veličković je pokupio defanzivan skok i postigao pogodak iz kontre uz faul Davidovca. Kapiten crno-belih promašio je dodatno bacanje. Posle poena Odžoa, nova trojka Nikolića, Partizan na +10.

RepublikaFoto: Starsport
Markus Pejdž i Branko Lazić

2. minut - Prva lična za Čovića. Lepa kombinacija Jaramaza i Jankovića. Čović drugim faulom zaustavlja centra crno-belih.  Janković ovog puta maksimalan sa linije penala, maksimalnih +8 za Partizan. Davidovac postiže novu trojku i smanjuje na 25:20. Jaramaz je sam sebi izgradio poziciju i pogodio sa poludistance.

1. minut - Posle uvodnog promašaja Stefana Jankovića, Odžo polovičan sa penala. Težak promašaj Pejdža za tri poena, ali Faje u narednom napadu pravi grešku.

I ČETVRTINA

10. minut - Ne da se Partizan, Nikolić postiže trojku, crno-beli ponovo na +5. Velika greška Fajea, Renfro krade loptu i poentira iz kontre, Partizan na 23:16 posle prvog perioda.

9. minut - Novi promašaj Čovića. Partizan nastavlja da uvećava prednost, pogađa Nikolić. Janković sjajnom blokadom zaustavlja Čovića. Odžo, Faje i Beron opet na terenu. Neverovatna trojka Riversa u poslednjoj sekundi, a zatim Renfro greši, a Odžo pogađa, 18:16.

8. minut - Novi penali za Partizan, Dobrić je zaustavio Jankovića prilikom pokušaja zakucavanja. On promašuje oba, ali Veličković hvata loptu u napadu, šesti ofanzivni skok Partizana. Jaramaz pogađa prvu trojku za crno-bele, 14:11. Čović promašuje otvoren šut, a na drugoj strani lepa kombinacija Nikolića i Jankovića, Partizan vodi sa 16:11, a Tomić traži tajm-aut.

RepublikaFoto: Starsport
Zagorac u prodoru

7. minut - Nastavlja se dobra igra Partizana, Veličković iz odbojke donosi prvu prednost crno-belima, na drugoj strani šutem sa poludistance uzvraća Simanić. Usledila je serija promašaja.

6. minut - Gagić nezaustavljiv, postiže koš uz faul Simanića, a zatim pogađa i bacanje. Još jedan promašaj RIstića. Na drugoj strani ponovo Gagić fauliran, ovog puta od strane Ristića. Centar Partizana polovičan, nerešeno u Pioniru, 9:9.

5. minut - Beron krade loptu Renfrou, ali mu sjajnu blokadu udara Pejdž. Gagić iz kontre posle skoka postiže nove poene. Na drugoj strani prvi poeni Rističa.

4. minut - Veliki promašaj Berona, na drugoj strani Gagić siguran u reketu za prvi koš iz igre Partizana. Ristić nastavlja Zvezdinu seriju promašaja, a Renfro mu uzvraća. Usledio je i drugi faul Zagorca. Faul pravi i Marinković, pa će Davidovac na liniju penala. Jedno pogađa.

RepublikaFoto: Starsport
Blizak susret Veličkovića i Fajea

3. minut - Partizan i dalje ne može do koša, na drugoj strani Beron promašuje trojku, a Faje pravi faul nad Veličkovićem posle čega je došlo do čarki između dva košarkaša. Sudije su dosudile obostranu tehničku Veličkoviću i Fajeu. Faje zatim faulira Zagorca na prodoru i stiže do treće lične greške u nekoliko sekundi. Zagorac pogađa samo jedno, prvi poen za Partizan.

2. minut - Zagorac dva puta za redom neprecizan. Neverovatna trojka Davidovca preko ruke i sa preko devet metara.

1. minut - Utakmica je počela trojkom Berona na isteku napadu. Prvi napad Partizana završio se greškom Radeta Zagorca. Odžo zatim pravi faul u napadu zbog nepravilno postavljenog bloka. Centar Zvezde ubrzo pravi i drugu ličnu grešku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading