Žoc lakše diše, Fener izjednačio u finalnoj seriji - Micić sjajan u porazu Efesa!

Autor:

Sport

15.06.2019

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Anadolu Efes 82:73 u četvrtom meču finala plej ofa Turske i tako izjednačili na 2:2 u seriji, koja se igra do četiri pobede.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fener vs. Efes

Fenerbahče je imao odličan početak utakmice, i ubedljivo vođstvo 29:19 i tu prednost je održavao sve do poluvremena 42:37.

Treća četvrtina je bila najneizvesnija, jer je Efes uspeo da preokrene 48:53, ali ekipa Željka Obradovića se vratila u meč i ponovo povela 62:56 na kraju trećeg perioda.

U poslednoj deonici Fener odlazi na plus 9, ali se Efes ne predaje, uspevaju da se na tri minuta pre krajastignu do -4, a onda Vasa Micić trojkom doneo zjednačenje 72:72.

Usledio je tajm aut Željka Obradovića, posle kojeg je Fener napravio ključnu seriju, čiji je glavni akter bio Melih.

Sledeća utakmica je za dva dana u Sinan Erden dvorani u kojoj je domaćin Efes.

Melih je meč završio sa 12 poena, Ahmet Duveriolu je imao isto toliko, dok su najefikasniji bili Kostas Slukas sa 16 i Nikolo Meli sa 19 poena. Inače Marko Gudurić je imao pet, a Nikola Kalinić osam poena. Kod Efesa je najbolji bio Vasilije Micić 16 poena, a on je imao i devet asistencija. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading