(VIDEO) BOGDANOVIĆ OTKRIO TAKTIKU: Biju Turci, ali bijemo i mi

Autor: b92.net/sport

Sport

04.09.2017

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji košarkaš Srbije Bogdan Bogdanović izjavio je da dobio dosta batina od turskih košarkaša na meču 3. kola grupe D na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdanović je briljirao na meču protiv Turske

Srbija je posle velike borbe slavila sa 80:74, a Bogdanović je na ovom meču postigao 17 poena, od čega 10 u poslednjoj četvrtini. Oba tima igrala su snažnu odbranu.

 - Takva je bila igra, gurali smo dole... Te biju te udaraju, ali dobro navikao sam i važno je da smo pobedili. Biju oni, ali bijemo i mi, ovo je Evrobasket. Naša grupa je najteža i ove ekipe koje su autsajderi imaju kvalitet - rekao je Bogdanović.




Srbija je došla do druge pobede na EP, a već u utorak naš tim igra protiv Velike Britanije.

- Izuzetno teška utakmica, nikako nismo uspeli da prelomimo, imali smo 12-13 razlike u drugoj četvrtini, a oni su uspeli da se vrate. Važno je da smo pobedili, jer sutra imamo utakmicu protiv Velike Britanije - naveo je košarkaš Sakramenta.

Igrač Kingsa je "proradio" tek u drugom poluvremenu.

 - U prvom poluvremenu se nije igralo za mene, imali smo drugu taktiku, ja sam uzeo samo par trojki. Gurali smo dole i to je išlo, a kada nešto ide treba to i da se igra. Drago mi je da su me turski navijači dočekali aplauzima. Oni imaju nevidjene navijače koji vole košarku i uvek igraju za 30 odsto bolje, kao što bismo smo i mi da igramo kod kuće. To je normalno. Bio sam oduševljen skandiranjem i što mi nisu zviždali. Dobio sam aplauze i drago mi je da sam ovde uspeo da ostavim trag - rekao je bivši košarkaš Fenerbahčea.

Vladimir Lučić je rekao da je Srbija zasluženo pobedila.

 - Utakmica ne toliko lepa za gledanje, dosta otvorenih promašaja na obe strane, ali mislim da smo odigrali dobro u završnici, pokazali karakter i zasluženo dobili. Moramo da gradimo igru iz odbrane i da je prenesemo na napad. I dalje nas čekaju dve nezgodne ekipe i želimo da iz što bolje pozicije prođemo dalje - kazao je Lučić i dodao:

- Najbolje funkcionišemo pod pritiskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading