CSKA nakon Evrolige osvojio i VTB ligu!

Autor:

Sport

10.06.2019

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskovski CSKA odbranio je titulu u VTB šampionatu, pošto je i u trećoj utakmici ubedljivo savladao Himki 80:62.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Košarkaši CSKA

Armejci su došli do osme uzastopne titule u regionalnom takmičenju, a ukupno 10. od osnivanja 2008. Koliko su dominantni najbolje govori da u prethodnih 12 sezona samo dva puta nisu dolazili do trona.

U ovom finalu zaista se nijednog trenutka nije postavljalo pitanje konačnog pobednika. Delovalo je da je Himki zadovoljan što se uopšte izborio plasman u finale i novo igranje u Evroligi, tako da je veliki favorit ubedljivim trijumfima opravdao tu ulogu. U trećem meču, prvom na terenu Himkija, domaćin je samo u prvoj četvrtini pružio nekakav otpor. Taj period je završen 18:14 za CSKA. Do poluvremena gosti su otišli na +15 (43:28), a od tada se razlika nije spuštala na manje od 10 razlike.

Kod pobednika najviše se istakao Kori Higins sa 23 poena, dok je Otelo Hanter imao 15 poena i osam skokova. Na drugoj strani Vjašeslav Zajcev bio je najefikasniji sa 22 poena, a Stefan Marković je imao tri poena uz pet asistencija, dok je Čarls Dženkins zabeležio poen manje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading