Praja i Lale prognoziraju finalnu seriju: BIĆE GUSTO, ALI ZVEZDA JE BOLJA

Autor:

Sport

10.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može biti samo jedan! Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras (18.00, Arena sport 1) u Pioniru započinju finalnu seriju plej-ofa Superlige nakon koje će biti poznato da li će crveno-beli odbraniti naslov šampiona Srbije i primaći se crno-belima na samo titulu zaostatka ili će klub iz Humske na tron posle pet godina čekanja.

RepublikaFoto: Starsport
I ovog puta nas čeka velika borba

Legende igre pod obručima Vladislav Lučić (77) i Dražen Dalipagić (67) za Srpski telegraf analiziraju finale doigravanja u kojem su za titulu neophodne tri pobede.

STRANCI ODLUČUJU

Popularni Lale, koji je kao trener devedesetih dva puta osvajao prvenstvo Jugoslavije sa Crvenom zvezdom, a pre toga i Kup sa crno-belima, očekuje kvalitetnu košarku u finalu, ali sumnja da ćemo gledati pet utakmica.

- Konačno ćemo imati pune tribine, što nije bio slučaj u prethodnom delu Superlige. Mnogo toga može zavisiti od motivacije jer Superliga Srbije, nažalost, ne donosi pobedniku mesto u Evroligi. Ipak, crveno-beli imaju za cilj da stignu do 20. titule, čime bi im "parni valjak" bežao samo jedan pehar. Iskustvo iz ABA lige i kvalitet su na strani Zvezde, a kao ključne igrače vidim Riversa i Berona. Verujem da će Tomićeva ekipa stići do pehara posle tri ili četiri meča - prognozira Lučić za Srpski telegraf.

Tim sa Malog Kalemegdana vodi 4:2 u pobedama nad crno-belima ove sezone

MOŽDA I PET MEČEVA

Legendarni as velikana iz Humske Dražen Dalipagić, koji je poslednju sezonu u bogatoj karijeri odigrao u dresu večitog rivala, daje prednost timu sa Malog Kalemegdana.

- Zvezda ima za nijasnu bolji tim i blagi je favorit u finalnoj seriji plej-ofa, ali to na parketu Pionira ništa ne mora da znači, ipak je ovo večiti derbi. Partizan je bio u podređenom položaju i pred finale Kupa Radivoja Koraća, pa je osvojio trofej. Ekipe se odlično poznaju, već su odigrali šest mečeva u sezoni, od kojih je Zvezda dobila četiri. Voleo bih da crno-beli osvoje titulu, ali neka se niko ne iznenadi ako dođemo do majstorice - ističe popularni Praja za naš list.

RASPORED FINALNE SERIJE

C. zvezda - Partizan 18.00

SREDA

Partizan - C. zvezda 19.00

SUBOTA

C. zvezda - Partizan 18.00

17. JUN

Partizan - C. zvezda 18.00

20. JUN

C. zvezda - Partizan 18.30

*Četvrta i peta utakmica igraće se ako bude bilo potrebe

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading