I šta sad? Sudije priznale grešku koja je donela titulu Budućnosti - Pavićević zagrmeo: Mi smo šampioni!

Autor:

Sport

06.06.2019

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški savez Crne Gore priznao je da je Mornar iz Bara oštećen u poslednjem meču finala nacionalnog prvenstva protiv Budućnosti.

RepublikaFoto: ABA liga
Mihailo Pavićević - strateg KK Mornara

U poslednjim sekundama "majstorice" košarkaš Mornara Strahinja Mićović dobio je nesportski faul zbog kontakta koji je ostvario sa Nemanjom Gordićem.

Budućnost je sa 76:72 pobedila Mornar i vratila titulu šampiona Crne Gore u Podgoricu.

Barani su se tada bunili da je odluka koje je donesena bila nepravedna i na njihovu štetu, a sada su dobili zvaničnu potvrdu.

Sudijska komisija KSCG u sastavu Veselin Begović, Zoran Šutulović i Mile Lakićević u obrazloženju odluke navela je:

- U navedenom vremenu tj. 6.8 sekundi prije kraja četvrte četvrtine, sudija Radomir Vojinović je loše procijenio i donio pogrešnu odluku da nakon kontakta između igrača Budućnost Volija Nemanje Gordića i igrača Mornara Strahinje Mićovića dosudi ličnu grešku igraču Mornara, koja automatski po pravilima igre mora biti sankcionisana sa nesportskom greškom (u posljednja dva minuta četvrte četvrtine svaki faul prije nego što se lopta izvede mora biti sankcionisan kao nesportska greška). Navedeni kontakt prouzrokovao je Gordić tako što je uhvatio Mićovića (hooking), koji se nalazio u legalnoj odbrambenoj poziciji- navodi se u saoštenju.

Sudijska komisija predložila je da se od naredne takmičarske sezone u Propozicijama Erste lige predvidi uvođenje IRS sistema (mogućnost pregledanja ponovljenog snimka).

- Ovaj sistem bi umnogome pomogao da se ovakve ili slične situacije izbjegnu i prevaziđu. Naglašavamo da ovaj sistem već koriste: FIBA, Evroliga, ABA liga i mnoge nacionalne federacije za svoja takmičenja- navodi se u saopštenju.

Komesar za takmičenje KSCG Miomir M. Mugoša, međutim, nije poništio utakmicu uz obrazloženje.

- Imajući u vidu da se ne radi o materijalnoj povredi pravila igre, peta utakmica finala plej-ofa između KK Budućnost Voli i KK Mornar Bar je registrovana postignutim rezultatom 76:72 u korist KK Budućnost Voli- stoji u saoštenje.

RepublikaFoto: twitter.com/Reprezentacija ME

Mornar sada može da uloži žalbu na odluku komesara takmičenja, s obzirom da utakmica u kojoj su oštećeni nije poništena, što je i najavio.

Trener te ekipe Mihailo Pavićević se, u međuvremenu, oglasio putem Fejsbuka.

On je bio kratak i jasan rekavši – Mornar je šampion.

- Posle odluke disciplinske komisije i priznanja da je Mornar oštećen, pogrešnom (sramnom) odlukom sudije Bezimenog, čestitam svojim igrašima na uspešnoj odbrani titule! Mi smo ponosni, mi smo šampioni- naveo je Pavićević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading