(VIDEO) KOKOŠKOV I SLOVENIJA BEZ PORAZA, Ukrajina slomila Gruziju!

Sport

03.09.2017

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Slovenije nastavila je sa pobedama na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, a pred igračima Igora Kokoškova pala je i Grčka - 78:72.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Goran Dragić je ubacio 20 poena u pobedi protiv Grčke

Duel između Grčke i Slovenije okarakterisan je kao jedan od derbija današnjeg dana na EP u košarci, a taj epitet su igrači dve ekipe i opravdali. Kvalitetnih poteza, ali ni uzbuđenja nije manjkalo sa obe strane, a prednjačili su Dončić i Dragić sa jedne, te Slukas i Printezis sa druge strane.

Bolje su meč otvorili košarkaši Slovenije na krilima izvanrednog Gorana Dragića, koji je i šutirao i asistirao igračima svog tima za stalnu prednost od tri do sedam poena. Međutim, u nastavku su upalili i Grci, pa su stigli i do preokreta.

Preokreti su upravo i obeležili ovaj meč, bilo je nemoguće prebrojati sve promene rezultata u korist jednog, ili drugog tima, ali su u završnici meč u svoju korist prelomili Slovenci.

Najzaslužniji za veliku pobedu je Luka Dončić sa 22 poena i izvanrednim impulsom koji je davao na terenu svojim saigračima. Na drugoj strani su Slukas, Printezis i Papas pokušavali i dosta dugo uspevali da drže Grke u egalu, ili čak prednosti, ali nisu uspeli da izdrže do kraja.

U meču grupe B u Tel Avivu Ukrajinci su bili bolji od Gruzije 88:81, nakon što su imali prednosti od prvog do poslednjeg minuta utakmice. Gruzijci su se vraćali u nekoliko navrata, ali Pačulija i drugovi nisu smogli snage za totalni preokret.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading