Zvezda na krilima Berona i Riversa preokrenula protiv Mege i povela sa 1:0 u seriji!

Autor:

Sport

02.06.2019

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Megu nakon preokreta rezultatom 83:72 u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Deul Bilija Berona i Goge Bitadzea

Zvezda je na taj način povela sa 1:0 u polufinalnoj seriji, koja se igra na dve pobede. U ne baš dobro ispunjenoj hali "Aleksandar Nikolić" crveno-beli su nakon sjajnog drugog poluvremena došli na korak od velikog finala. 

Mega je znatno bolje počela utakmicu, uspeli su da postignu pet poena u prva dva poseda, da bi Stefan Fundić iskoristio nepažnju Zvezdine odbrane i lako okrenuvši Fajea postiže poene uz faul, na šta je Tomić odgovorio tajm autom.

Malo su se crveno-beli konsolidovali posle ovog tajm auta, počeli su da pogađaju, ali je njihova igra ipak bila malo konfuzna, pogotovo se to videlo u situaciji kada je Bili Beron uzeo dva teška šuta, umalo i izgubio loptu, pa pogodio trojku iz ćoška.

RepublikaFoto: Starsport

Uspela je Zvezda preko Riversa i Ristića da smanji razliku na pet poena i tim rezultatom se ušlo u drugi desetominutni period.

Gosti su delovali izuzetno samouvereno što se može primetiti i po rezultatu. Još od starta utakmice su stekli pet poena prednosti i od tada su održavalu veliku prednost.

Tenzije su dodatno porasle do kraja poluvremena, pošto su tehničkom kažnjeni Branko Lazić i Mohamed Faje zbog preteranih reakcija na dosuđene lične greške i na poluvreme se otišlo sa minimalnom prednošću Mege 40:38.

Treći kvartal je bio prilično ujednačen, a Zvezda ga je dobila sa tri poena razlike što je značilo da u poslednjih deset minuta košarke ulaze sa pozitivnim rezultatom.

Tokom finalnog kvartala videli smo dominaciju izabranika Milana Tomića. Ubacili su 25 poena Megi, a dozvolili im svega 15. Na negativan rezultat po Megu početkom četvrte četvrtine stigla je i peta lična greška za Stefana Fundića.

Ipak je Mega uspela da pruži kakav-takav otpor, trojka Luke Ašćerića ispraćena je atraktivnim zakucavanjem Dalibora Ilića, kao i "ali up" polaganjem Goge Bitadzea uz ličnu grešku.

RepublikaFoto: Starsport

Na kraju, Zvezda je uspela da iskoristi prednost domaćeg terena i da slavi rezultatom 83:72, ali će navijači Zvezde ipak malo brinuti jer se strahuje da su Dušan Ristić i Branko Lazić doživeli povrede.

Najefikasniji pojedinci na susretu bili su Bili Beron sa 24, odnosno Luka Ašćerić sa 20 postignutih poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading