NA SVE SPREMNI: Srbe čeka pakao protiv Turaka!

Autor:

Sport

03.09.2017

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Turske Ufuk Saridža izjavio je da je za njegov tim predstojeći duel sa Srbijom najznačajniji na EP.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket/2017
Naše košarkaše očekuje neprijateljska atmosfera

Srbija i Turska posle dva kola u grupi D imaju po pobedu i poraz na EP. Obe selekcije su doživele poraz od Rusije.

- Ova utakmica bi mogla da promeni ceo tok turnira za nas. To je vrlo važan meč, spremićemo jak tim za njih. Pobedom možemo promeniti izgled grupe i celog takmičenja. Očekujemo veliku podršku sa tribina. Očekujem da svi budu uz nas, da budu pune tribine - rekao je Saridža.

Jedan od najboljih turskih košarkaša Džedi Osman rekao je da srpski tim čeka pakao.

- Biće to veoma teška utakmica. Hala će biti verovatno puna. Biće pakao, biće dobra utakmica, za uživanje. Biće teško protiv srpskih centara, izuzetno visokih Marjanovića i Kuzmića, a tu je i Štimac koji je imao izuzetnu sezonu u Bešiktašu. Tu je naravno i Bogdanović. On je ključni igrač koga moramo da zaustavimo, ali tu su i drugi odlični košarkaši poput Mačvana i Lučića, pa moramo da se koncentrišemo na celu ekipu - rekao je Osman i dodao:

- Mislim da smo ipak mi u većem problemu. Srbija nema Teodosića, ali ima Bogdanovića. Nema Bjelice, ali ima Mačvana. Ipak su to svi dobri igrači, imamo ih i mi, ali recimo na poziciji krilnog centra imamo samo jednu pravu "četvorku". Često igramo sa četvoricom niskih igrača i jednim visokim. Srbija je tu možda u prednosti.

Srbija i Turska igraće u ponedeljak od 20.00 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading