Marković doneo Himkiju Evroligu!

Autor:

Sport

29.05.2019

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Himkija obezbedili su plasman u finale plej-ofa VTB lige, pošto su savladali Uniks i u četvrtoj utakmici polufinalne serije 92:91 i na taj način izborili treće uzastopno učešće u Evroligi.

RepublikaFoto: instagram.com/khimkibasket
Marković i Himki u finalu VTB lige

Uniks je odigrao mnogo bolju utakmicu nego prethodne dve. Imali su u nekoliko navrata i dvocifrenu prednost.

Međutim, Himki se nije predavao i zahvaljujući, pre svega tandemu sa klupe Stefan Marković - Džordan Miki, uz odličnog Janika Timu, uspeo da preokrene u poslednjoj četvrtini i obezbedi veliku pobedu.

Kod pobedničkog tima najefikasniji bio je Aleksej Šved sa 25 poena i 9 asistencija.

Janik Tima je postigao poen manje, Miki je zabeležio 13 poena, ali bio veoma zapažen u samoj završnici, kao i Stefan Marković koji je meč završio sa 11 poena, od čega devet u drugom poluvremenu, a jednu od tri trojke postigao je u samom finišu kada je odlepio Himki na 87:83.

Na drugoj strani Rajmar Morgan je bio najefikasniji sa 27 poena.

Himki je treću godinu zaredom obezbedio plasman u finale, u kojem će mu rival biti, kao i u prethodna dva puta CSKA. Oba kluba će učestvovati u Evroligi, CSKA kao nosilac A licence, a Himki kao najbolji posle njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading