NOVI PROBLEM ZA GRČKOG VELIKANA: Sada i Evroliga kažnjava Olimpijakos!

Autor:

Sport

27.05.2019

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Asocijacija igrača Evrolige podnela je žalu Evroligi zbog neispunjenih finansijskih obaveza Olimpijakosa prema svojim igračima, zbog čega je pokrenut postupak protiv grčkog kluba.

RepublikaFoto: Ap photo
Dejvid Blat

Igračima Pirejaca kasne plate, što je protivno pravilima elitnog takmičenja i potpada pod kršenje pravila finansijskog fer-pleja. Svi vlasnici A licence Evrolige moraju da imaju dokaze o finansijskoj stabilnosti, što je u slučaju Olimpijakosa u poslednje vreme dovedeno u pitanje.

Odluka u pomenutom slučaju je sada do Finansijske komisije Evrolige i očekuje se da će biti doneta u roku od 30 dana.


Olimpijakos je pre nekoliko dana izbačen iz prvenstva Grčke zbog odbijanja da igra četvrtfinala plej-ofa sa Panatinaikosom. Protest Pirejaca je usledio posle njihovog zahteva da utakmice sa najvećim rivalom sude strani arbitri, što je odbijeno.

Od tada se pojavila informacija da bi Olimpijakos mogao da pristupi ABA ligi, ali je iz regionalnog takmičenja naglašeno da se trenutno ne planira proširenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading