Jokić otključao tajnu klauzulu ugovora zbog izbora u idealnu petorku!

Autor:

Sport

24.05.2019

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as, Nikola Jokić je potvrdio da će igrati za reprezentaciju Srbije, ali mu je iz Amerike stiglo do sada najveće indivudualno dostignuće u dosadašnjoj karijeri! Jokić je izabran u idealnu prvu petorku NBA lige, što nije uspeo nijedan srpski koarkaš do sada. Pored toga, Jokić će zasluženo dobiti bonus u ime ovog ogromnog priznanja!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jokić u idealnoj petorci NBA lige

Naš as, našao se u prvom timu cele lige i to ispred imena kao što su Lebron Džejms, Kevin Durant, Demijen Lilard, Kavai Lenard.

Učinak od čak 56 dabl-dablova, skoro tripl-dabl u proseku i sve što je postigao s pravom su ga svrstali u najbolji tim sezone zajedno sa Janisom Adetokumbom, Stefom Karijem, Džejmsom Hardenom i Polom Džordžom.

A ovo svoje individualno priznanje će i naplatiti u ime bonusa koji će dobiti od kluba, prenose američki mediji.

Srbin je prošlog leta potpisao maksimalni ugovor sa Denverom na 5 godina vredan ukupno 147,7 miliona dolara bez bonusa.

Međutim, već u prvoj godini ugovora Jokić je "otključao" neke klauzule koje se odnose na bonuse pa je tako već dobio 431.035 za ulazak ekipe u plej-of, a istu sumu je zaradio i što su prošli prvu rundu (u četvrtfinalu konferencije su izbacili San Antonio).

Tako je njegova zarada za prvu godinu dostigla je cifru od 25,5 miliona dolara.

Ipak, ta cifra bi mogla da bude veća, jer bi srpski reprezentativac mogao da dobije i dodatni bonus za to što je izabran u idealnu petorku lige.

Njegov ugovor sadrži klauzulu od 4 miliona dolara bonusa na ime "neobjavljevnih podsticaja", a vrlo lako bi moglo da se to odnosi upravo i na ovakva individualna dostignuća, javljaju brojni američki mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading