HRVATI TERAJU ZVEZDU U SPLIT!

Autor:

Sport

24.05.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ludosti iz kuhinje Cedevite nema kraja. Regionalna ABA liga na ivici je propasti, a Hrvati će je gurnuti u ambis ako se na današnjoj skupštini u Banjaluci ne uvaži njihov zahtev koji ih se lično čak i ne tiče.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

U košarkaškoj deklaraciji, koju su navodno potpisali neki od učesnika skupštine, a čiji je idejni tvorac klub iz Zagreba koji će je danas predstaviti, izričito se zahteva da Crvena zvezda i Budućnost međusobne utakmice kao domaćini ne igraju u svojim halama, pod izgovorom sprečavanja incidenata viđenih u trećoj i petoj utakmici finalne serije.

FESTIVAL SPORTA

Kako stoji u predlogu iz pera kluba predvođenog predsednikom Emilom Tedeskim, oni bi svoje utakmice igrali bez navijača, i to najmanje 400 kilometara od Beograda i Podgorice.

- Smatramo da se jedino na takav način može u potpunosti osigurati da naše nadmetanje bude festival sporta i sportskog duha, a ne događanja kojih smo bili svedoci u ovogodišnjoj finalnoj seriji - stoji između ostalog u deklaraciji.

Predlog iz Zagreba za cilj ima navodno sprečavanje incidenata poput onih u finalu ABA lige

 

Jasnim uvidom u mapu postaje jasno da Zvezda kao domaćin može da igra u Sloveniji i Makedoniji, ali i većem delu Hrvatske, odnosno sve dalje od Zagreba (udaljen od Beograda 390 kilometara).

APSURD I PRESEDAN

Koliko je predlog iluzoran, jasno je iz podatka da van prestonice Hrvatske ima malo hala koje zadovoljavaju ABA standarde, pa izbor spada na Split i Zadar, gradove koji su poznati po mržnji prema Srbima.

Ni Crnogorci nisu ništa bolje prošli u zamisli Cedevite da prljavom igrom dođe do titule na Jadranu, koju nikada nije osvojila. Naime, Budućnost bi mogla da igra u Hrvatskoj bez Splita i okoline, Sloveniji i Srbiji, što bi tek bio apsurd bez presedana.

EVO GDE BI MOGLO DA SE IGRA:

Crvena zvezda

Hrvatska (bez Zagreba)

Slovenija

Makedonija

Budućnost

Hrvatska (bez Splita)

Slovenija

Srbija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Drakche

24.05.2019 09:07

Није спорно. Будућност може да буде домаћин у Београду, а Црвена звезда домаћин у Подгорици. Решено на обострано задовољство, а кврга кибицеру АБА лиге.