Predsednik Partizana razrešio sve dileme - Mijailović zagrmeo: Lendejl je naš!

Autor: telegraf.rs

Sport

21.05.2019

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odjeknula je Srbijom vest da je Džok Lendejl prešao u Žalgiris! Međutim, od njegovog odlaska, barem za sada, nema ništa jer je on sto odsto košarkaš crno-belih preva rečima prvog čoveka Partizana, Ostoje Mijailovića.

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović koji je objasnio "zaplet i rasplet" slučaja - Lendejl za "Telegraf".

- Lendejl je sto odsto igrač Partizana. Dobio je, na lični zahtev, dozvolu da ode u Ameriku na 7 dana kako bi se lečio. To je odobreno. A kada je to objavljeno, u medijima se brzo pojavila vest da je on igrač Žalgirisa, kojem čak iz tog kluba žele dobrodošlicu. Ovo prvo što sam rekao je zapravo istina. Da li će on otići u Žalgiris ili neki drugi klub još uvek se ne zna- rekao je Mijailović za "Telegraf".

Svakako vest o ovom odlasku nije obradovala navijače, pak, razloga za preveliko nezadovoljstvo nema jer je on još uvek Partizanov, a iako ode klub će dobro zaraditi, tvrdi Mijailović.

- On ima visoko obeštećenje koje je tri puta veće od njegovih godišnjih primanja. Samim tim, višestruko je veće od onoga što je Partizan za njega platio. Šta god da se desi, Partizan će biti u velikom plusu. Mi nismo donosili odluku da li ćemo ga prodavati. U ovom trenutku on nije slobodan igrač. On do kraja sezone ima obavezu da bude u klubu. Na kraju sezone može da ode uz veliko obeštećenje na koje on ima pravo da se pozove- rekao je Mijailović.

RepublikaFoto: Starsport
Džok Lendejl

Nezvanično, suma o kojoj je reč je oko 300.000 evra. Upravo to je cifra koju će Žalgiris morati da plati u slučaju dogovora sa crno-belima. Za sada je poznato da jesu zainteresovani, ali ništa nije finalizirano, potvrđuje Mijailović.

- Lendejl još ništa nije potpisao. Za mesec dana on može da bude Žalgirisov, ali kada se ispune klauzule i obaveze prema Partizanu koje nisu male. Mi smo na vezi sa Žalgirisom i ako se dogovorimo, daćemo svoje saopštenje po tom osnovu- rekao je prvi čovek Partizana.

Kada je reč o Lendejlu postoji mogućnost da on ostane u klubu, a dosta zavisi i od eventualnog učešća u Evroligi.

- Jedno je želja, drugo je realnost i mogućnost. Ako se Partizan izbori da igra Evroligu sledeće sezone, sigurno je da su veće šanse i za igrače kao što je Lendejl i za Lendejla. Svi teže ka kvalitetnim takmičenjima i igračima.

- Videćemo šta će se dešavati u budućem periodu. Mi smo poslali aplikaciju za Evroligu, ako budemo izborili to, biće veća šansa i da on ostane i da dođe još kvalitetnijih igrača. U ovom trenutku većina igrača ima te izlazne klauzule da mogu da izađu uz neke uslove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading