Efes u finalu Evrolige: Larkin "urnisao" Obradovićev Fener, opet kolo vodio Vasa!

Autor:

Sport

17.05.2019

15:49 >> 17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Efesa su prvi finalisti Evrolige! Oni su bili bolji od Obradovićevog Fenerbahčea rezultatom 92:73.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kalinić vs. Micić

Košarkaši Efesa su od starta meča sjajno koristili svoje najjače oružje, a to je šut sa distance, međutim ništa nije nagoveštavalo baš ovakav ubedljiv ishod.

Vodila je ekipa srpskog plejmejkera Vasilija Micića konstantno, igrali su pametno, obazrivo od početka do kraja utakmice. Prštalo je od samog starta, ali ekipa Željka Obradovića nije imala rešenje za Larkina i Micića koji su sjajno kombinovali, a hteo ih je i šut.

Uzalud je Srbin pokušavao da razmrda svoje izabranike, nije bilo dobitne formule.  Pamtiće se partija Larkina koji je odigrao meč bez greške, terorisao sa Fener sa svih strana, nisu imali rešenje u odbrani žuto-crni košarkaši.

U redovima Fenerbahčea nije bilo nikoga ko bi preuzeo odgovornost.  Prosečne partije su zabeležili srpski inernacionalci. Fenerbahče je bio blagi favorit, ali Efes je ponovo dokazao da je ubica favorita.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Imao je Fenerbahče problema sa povredama ove sezone, ali istina da je Efes stigao do ovog sjajnog uspeha zbog konstantnosti.

Neverovatan meč odigrao je Larkin koji je postigao 30 poena (indeks korisnosti 43), a pratio ga je naš Micić sa 25. Na drugoj strani Obradović nije mogao da pronađe pravu petorku koja bi donela promenu na terenu pa su se istakli Jan Veseli sa 13 i Erik Grin sa 11 poena.

Prvi finalista je poznat, sada se čeka meč Real Madrida i CSKA iz Moskve.

KRAJ Efes je finalu Evrolige, bio je bolji od Fenerbahčea rezultatom 92:73

10. minut - Kraj!

8. minut - Demotivisani košarkaši Fenerbahčea 69:86

6. minut - Nastavlja Fener da se sjajno brani, Fener nemoćan. Laaaaaaarkin! 61:82

4. minut - Larkin i Micić dominiraju 51:75.

2. minut - Fener nema rešenje za sjajni Efes!

KRAJ TREĆE ČETVRTINE 57:68 

10. minut - Efes je zadržao veliku prednost, plus 11 pred odlučujuću četvrtinu.

8. minut - Efes vodi 11 razlike, 66:55, pa je Željko Obradović bio primoran da ponovo zatraži tajm-aut. Lakrin nastavlja da melje.

 

 

6. minut - Micić je udario Gudurića laktom u grudi, ovaj je pao "kao pokošen" i sudije su proveravale da li ima osnova za nesportsku Micića. Međutim, običan faul.

5. minut - Micić daje 5 poena zaredom, prodor, pa trojka. 49:57

3. minut - Larkin otvara drugo poluvreme sa 5 vezanih poena. Fener preko Veselog i Melija ostaje za petama, potom Kalinić pogađa trojku. 47:52 za Efes

KRAJ PRVOG POLUVREMENA Fenerbahče - Efes 40:45

RepublikaFoto: Tanjug/AP

10. minut - Posle Obradovoćevog tajm-auta Fener je zaigrao bolje. Gudurić je promašio za izjednačenje, Anderson pogađa trojku pod faulom. Ostalo je Feneru 7 sekundi za napad, Gudurić je fauliran.

8. minut - Larkin nastavlja da rešeta, 3. trojka. Mel s druge strane jako zakucava. Dobar šut Efesa pravi prevagu 34:38.

6. minut - Motum pogađa za 3, sjajno šutira ekipa Efesa. Meli nastavlja sa sjajnom partijom, pogađa sa poludistance. 30:32

4. minut - Micić lako izlazi na kraj sa odbranom Fenera, Međutim Meli ne da, dve brze trojke izabranika Željka Obradovića. 28:29

3. minut - Micić se razigrao vraća Efes vođstvo. 22:24

 

 

Kraj prve četvrtine Fenerbahče - Anadolu Efes 20:19

10. minut - Ekipa Fenerbahčea ima prednost posle prve četvrtine, precizan je u finišu bio Slukas. 

8. minut - Moerman je izuzetno raspoložen u ekipi Efesa, izjednačenje 17:17

6. minut - Atraktivna košarka bez mnogo faulova dočekala nas je u ovom polufinalu. Vasilije Micić se upisao u listu strelaca, Meli ne da Efesu da se odlepi.  14:15

3. minut - Fenerbahče igra čvrstu odbranu od starta meča. Igra se furiozno, Dikson diktira tempo. Efes igra svoju napadačku prepoznatljivu igru. Larkin pokađa dve brze trojke 5:11.

U španskom gradu Vitorija počinje Fajnal for Evrolige, na kojem će Evropa dobiti novog vladara. Ili starog?

Nama zanimljiviji meč je okršaj između Fenera i Efesa gde ćemo videti odmeravanje srpskih snaga.

Obradović, Kalinić i Gudurić ili Micić?

RepublikaFoto: youtube.com/EUROLEAGUE BASKETBALL
Uzma li Žoc trofej?

Željko Obradović je najtrofejniji je evropski trener u istoriji i sa Fenerom će zaigrati za desetu titulu kontinentalnog prvaka. Njegov tim će u borbi za trofej biti oslabljen, jer su Luiđi Datome i Žofri Lovernj definitivno odsutni sa F4 turnira, dok će Nikola Kalinić i Jan Veseli zaigrati "roviti".
Siguran je i nastup Marka Gudurića, Fenerovog šutera, kao i glavnog organizatora Efesove igre, Vasilija Micića, koji će zaigrati na svom drugom F4 turniru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading