Vasa Micić može u NBA - pitanje je samo da li želi!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

13.05.2019

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Efesa Šejn Larkin govorio je za "Eurohoops" o uspehu svog tima ove sezone i plasmanu na Fajnal-for Evrolige, ali i o odličnim partijama svog saigrača Vasilija Micića.

Srpski plejmeker i Larkin jedni su od najzaslužniji za odlične rezultate Efesa ove sezone. Istanbulski tim plasirao se na završni turnir elitnog takmičenja prvi put od 2000. godine.

- Osećam se sjajno. Ceo tim se tako oseća. Svesni smo toga da smo postigli nešto što dugo nije ostvareno u ovom klubu. To nam daje mnogo samopouzdanja. Igrali smo dobro kada je to bilo najpotrebnije. Nadam se da ćemo sa odličnim partijama nastaviti na Fajnal-foru - rekao je Larkin i dodao:

- Ključna je bila prva utakmica protiv Barselone kod kuće. Posle tog meča smo znali koliko možemo. Znali smo šta nas čeka, a kada smo pred domaćim navijačima odigrali odličan meč sa njima, počeli smo da verujemo da možemo da napravimo nešto veliko ove sezone.

Larkin je dodao i da Efes ove sezone ima talentovane pojedince, ali je posebno istakao učina srpskog košarkaša Vasilija Micića.

- Vasa ima velike šanse da karijeru nastavi u NBA, ako želi. Mislim da to samo zavisi od toga kakve on planove ima i šta želi. U NBA će to izgledati mnogo drugačije nego u Evropi. U NBA igrač 15 ili 20 minuta po meču. Dobijaš loptu ponekada, ali nemaš prostora da šutiraš, iskreiraš napad ili odigraš 'pick-and-roll', tamo imaš igrače kao što su Džejms Harden ili Stef Kari, to su igrači koji drže loptu sve vreme. Tamo moraš da naučiš da igraš bez lopte. Micić je ove sezone pokazao da u evropskoj košarci može da bude velika zvezda. To ne znači da u NBA neće dobijati lopte ili šansu da uspe, ali je situacija drugačija. Ima talenat i sposobnost da se prilagodi i u NBA - zaključio je Larkin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading