JOKIĆU, IDI U KINU ili zauvek završi sa Srbijom!

Autor:

Sport

14.05.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jokiću, sad se pokaži ili zauvek završi sa Srbijom!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Čim je Portland savladao Denver sa 100:96 i eliminisao ga sa 4:3 u polufinalnoj seriji zapada NBA lige, pitanje svih pitanja u Srbiji je postalo da li će se centar odazvati selektoru Aleksandru Đorđeviću za Svetsko prvenstvo u Kini od 31. avgusta do 15. septembra.

JURIŠ PO ZLATO

Među navijačima preovladava stav da Nikola sada nema izgovor, a sa tim je u razgovoru za Srpski telegraf saglasan i legendarni košarkaški radnik Dragan Kapičić.

- Nikola je promenio filozofiju igre centra i postao vođa Denvera. Međutim, sada je potreban Srbiji, koja sa njim može do zlata u Kini. Da li će igrati, samo on zna, ali ako Jokić ili bilo ko direktno kaže da ne želi - jasno je da je sa Srbijom završio zauvek. Ja ga više nikad ne bih zvao - jasan je Kapičić.

On dodaje da je na selektoru da razgovara sa svakim igračem i ako postoji opravdanje za odsustvo - onda može da se postigne dogovor. Ipak, on sada ne vidi šta Nikoli može da bude preče od nacionalnog dresa, kao što je svojevremeno navodno bilo "usavršavanje i obezbeđivanje egzistencije".

- U moje vreme se o ovome nije ni razmišljalo, svima nam je bila čast da se nađemo među 12 najboljih svoje zemlje, čiji grb nosimo na grudima. Sačekajmo šta će biti, teško je nekog precrtati, ali mogu da razumem ako Sale bude ljut - ističe Kapičić.

SKROZ DRUGI TIM

Legenda Partizana Goran Grbović se nada da će Jokić ipak dati pozitivan odgovor ovog puta.

- Sa Nikolom i bez njega je skroz druga koncepcija igre. On ništa ne mora, ali ako je neko patriota i dobar momak, što Jokić jeste, onda je za očekivati da će se odazvati. Poštujem odluku kada je odbio poziv jer je potpisivao astronomski ugovor i to što ga je Denver očigledno uslovio. Sad isto tako verujem da će on poštovati sve što će mu prezentovati selektor Đorđević i da će ga ubediti da bude u dresu "orlova" u Kini. U suprotnom, treba razmotriti sve opcije, ali nemojmo još o tome - naglašava Grbović.

Foto: Starsportphoto/Srđan Stevanović

Ražnatović: Tek ćemo razgovarati

Da li će Nikola Jokić igrati za Srbiju, još uvek ne zna ni njegov menadžer Miodrag Miško Ražnatović.

- Nismo još uvek razgovarali na ovu temu, ni ranije ni noćas, jer je Nikola utakmicu završio iza ponoći. Biće vremena, čućemo šta će Jokić da kaže, ali konačna odluka, kakva god da bude, isključivo je njegova - kaže Ražnatović za Srpski telegraf.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading