Ljudi moji, pa je li to moguće: Željkov Fener slavio sa +76!

Autor:

Sport

10.05.2019

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenerbahče kome je potrebna pobeda i Sakarija koja je ispala iz lige i koja igra sa igračima iz mladog pogona. Ništa drugo osim ubedljive pobede Kanarinaca nismo mogli da očekujemo, ali je tim Željka Obradovića slavio sa zaista velikom razlikom - 138:62 i to u gostima.

RepublikaFoto: Tanjug
Željko Obradović

Sada Fener ima skor 24-4 i čekaće kiks Anadolu Efesa protiv Afjona kako bi stiga od prvog mesta. Sa ovolikim silnim koševima Fener je oborio rekord po datim poenima za ovu sezonu.

Ubedljivo najbolji igrač na ovom meču bio je 22-godišnji košarkaš Fenera Egehan Arna koji je za 36 minuta na parketu dao čak 51 poen! Šutirao je 10/15 za dva i 10/16 za tri poena. Ukupan indeks korisnosti - 58! Strašna utakmica, ma koliko protivnik bio slabašan. Imal je i 14 skokova i pet asistencija. Stvarno brutalno. Ukupno iz igre je imao 20/31. Radi se o momku koji igra na poziciji niskog krila i od 2015. je član Fenerbahčea.

Naravno, toga svega ne bi bilo da Sakarija nije izašla na meč bez profesionalnih igrača zbog problema sa finansijama, a Arna je maksimalno iskoristio priliku koja mu se ukazala.

Ahmet Duverioglu je dodao 25 poena i imao je 15 skokova, Erik Grin je ubacio 16, a Marko Gudurić 15 poena. Opet je srpski košarkaš bio dvocifren. Ali, svakako da će ovaj duel ostati upamćen po brojkama koje je zabeležio Arna.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading