Crno-beli slavili na vrućem gostovanju: Partizan srušio Novi Pazar u prepunoj dvorani Pendik!

Autor:

Sport

10.05.2019

16:52 >> 16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana u četvrtom kolu Košarkaške lige Srbije savladali Novi Pazar, rezultatom 81:66 i tako upisali i četvrtu pobedu ove sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Đorđe Gagić

Dvorana Pendik u Novom Pazaru bila je ispunjena do poslednjeg mesta, pošto je u njihov grad stigao beogradski Partizan kako bi se odigrala utakmica 4. kola Košarkaške lige Srbije.

Utakmica je počela ubacivanjem papirnih rolni na parket od strane domaćih navijača, što je bilo ispraćeno glasnom pesmom, bubnjevima i pirotehničkim sredstvima, pa je utakmica na kratko bila prekinuta.

Novica Veličković je fantastično počeo utakmicu postigavši uvodnih pet poena Partizana, dok se u redovima domaće ekipe istakao Hadžifejzović koji je pravio velike probleme odbrani Partizana.

Andrea Trinkijeri je od svojih izabranika zahtevao visok presing ili presing od polovine terena što je na momente pravilo veće probleme četi Olivera Popovića pa su prodali nešto više lopti nego što su planirali.

Pred kraj prve četvrtine Marko Radonjić je nehotice "nokautirao" Markusa Pejdža. Pejdž je napravio dobru fintu šuta, Radonjić je naseo i prilikom skoka slučajno udario Pejdža kolenom u glavu. Pejdž se momentalno srušio i pošto je vidno uzdrman pomoć mu se ukazuje, a umesto njega je na parketu Ognjen Jaramaz.

Drugi kvartal nije bio ni blizu uzbudljiv kao prvi. Videli smo veliki broj faulova, kao i veliki broj slobodnih bacanja, a isto tako smo videli i veliki broj promašaja kako sa linije penala, tako i van linije 6,75.

Iako je Novi Pazar bio ozbiljan protivnik, na "veliki odmor" se otišlo sa prednošću Partizana od 8 poena, kada je na semaforu pisalo 44:36.

U trećoj četvrtini se nastavio "festival promašaja", zanimljivo je da je trener Novog Pazara Oliver Popović tu situaciju prepoznao i na vreme stao u zonu "3-2". Međutim pošto su njegovi izabranici u ofanzivnom segmentu bili nešto lošiji, crno-beli su uspevali da dođu i do dvocifrene prednosti, na kraju treće deonice je bilo plus 9, uprkos 11 promašenih slobodnih bacanja.

Poslednjih 10 minuta košarke je prošlo bez nekih većih uzbuđenja. Partizan je na "bezbednoj distanci" držao ekipu Novog Pazara, pošto je domaćin izgubio snagu, promašio previše dobrih situacija i na kraju bio poražen sa 15 poena razlike, pošto je krajnji rezultat bio 81:66 u korist Partizana.

Najefikasniji je bio košarkaš Novog Pazara, Sead Hadžifejzović koji je ubacio 18 poena, dok je na drugoj strani blistao kapiten Novica Veličković sa 16 postignutih poena i to bez promašaja! 7/7 iz igre od čega 2/2 za tri poena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading