Đorđević: NEMAMO MAGIČNI ŠTAPIĆ

Autor: b92.net/sport/Republika

Sport

31.08.2017

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije u košarci Aleksandar Đorđević izjavio je da on nema magični štapić kojim bi našu reprezentaciju doveo do medalje na Evropskom prvenstvu, kao i da već na startu očekuje težak meč protiv Letonije.

RepublikaFoto: Tanjug
Selektor Srbije očekuje izuzetno težak turnir

- Letonija je ozbiljna ekipa koja je u poletu, tim sa sjajnom hemijom. Tri-četiri godine ih vodi isti trener, na prošlom EP su bili u istom sastavu kao sada. Fenomenalno kontrolišu loptu, izvanredni su šuteri i atletski dobra ekipa - pohvalio je Đorđević rivala. 

Ovaj meč bi mogao da bude jedan od ključnih u borbi za prvo mesto u vrlo teškoj Grupi D. 


- Stvarno svako svakog može da pobedi. Odavno sam rekao da će na ovom EP da bude puno iznenađenja, da će puno utakmica da se igra na jednu loptu, a tada znate da ne odlučuje samo kvalitet, već i dosta drugih aspekata - ističe selektor Srbije.

Selektor je odveo na prvenstvo čak sedmoricu novih košarkaša u odnosu na Olimpijske igre od prošle godine.

- Mi smo u poslednjem periodu za osam dana imali šest utakmica u kojima smo sve spremili, pred dve poslednje utakmice smo saznali neke stvari o odustajanjima Prema tome, nemojte da mislite da postoje neki magični štapići u rukama bilo koga, ne samo kod nas u reprezentaciji, nego uopšteno.

- Košarka je vrlo jednostavna igra koju interpretiraju majstori, igrači koji imaju određene zadatke i odnos prema igri. Od toga polazim i na to se uvek vraćam. Posle turnira u Grčkoj smo imali samo još dva dana treninga. Prema tome, tu je igra postavljena. Imamo dosta opcija gde znamo šta i kako tražimo - zaključio je Đorđević. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading