POČELO EP U KOŠARCI: Slovenci srušili Poljsku

Autor: sportske.net/Republika

Sport

31.08.2017

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jubilarni 40. Evrobasket počeo je u Helsinkiju susretom između Slovenije i Poljske, iz koga je "Dežela" izašla kao pobednik - 90:81.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slovenci bolji od Poljske na otvaranju Evrobasketa

U prvom poluvremenu su Slovenci su stigli do vođstva od sedam poena (53:46) koje su održavali do samog kraja susreta bez većih problema.

Prelomni momenat utakmice dogodio se početkom trećeg kvartala kada je Slovenija napravila dvocifrenu prednost koju je u laganom ritmu branila do kraja susreta.

Poljska se na tri minuta pre kraja primakla na osam poena zaostatka ali je onda Luka Dončić ubacio prvu trojku iz šestog pokušaja i pratkično stavio tačku na pitanje pobednika.

Kod Slovenaca je "faktor X" predstavljao Goran Dragić sa čak 30 postignutih poena, dok su Vidmar i Dončić pridodali po 11.

Mateuž Ponitka izdvojio se u poraženoj selekciji sa 22 poena i 13 skokova, a pratio ga je Karnovski sa 11 poena i 5 skokova.


Grčka je pobedila Islan 90:61.

Nemačka je u grupi B pobedila Ukrajinu 75:63.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading