NOVI HAOS U ABA LIGI: Partizan preti - ako se ne obezbedi regularnost, napustićemo takmičenje!

Autor:

Sport

08.05.2019

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da je dešavanjima u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige ugrožen opstanak regionalnog takmičenja i da će se, ukoliko se ne obezbedi regularnost, okrenuti drugim takmičenjima.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ostoja Mijailović i Andrea Trinkijeri

Partizan smatra da, kao najtrofejniji i najgledaniji klub na Jadranu, ima dužnost da predstavi probleme u ABA ligi i da je ugled zbog ponovljenih incidenata srozan, zbog čega preti čak tužba kompanije Myd Sports, čime bi finansiranje lige i opstanak bio ugrožen.

- Zbog incidenata koji su nakon sezone 2017/18 prošli nekažnjeno, KK Partizan je na Skupštini ABA lige, pre početka sezone 2018/19 jasno tražio da se usvoje mehanizmi koji će sprečiti da se slične stvari ponavaljaju i koji će dovesti do toga da vinovnici takvih incidenata budu adekvatno kažnjeni, čime bi sačuvali integritet lige. O ovom zahtevu, svedoče i zapisnici sa Skupštine regionalnog takmičenja - navodi se na sajtu crno-velih.


Iz Partizana dodaju da nikada neće biti sredstvo za potkusurivanje u sukobima zaraćenih strana, aludirajući na sukob Budućnosti i Crvene zvezde.


- Mi ćemo biti klub koji će konstruktivnim predlozima upućenim Skupštini ABA lige i njenim izvršnim organima, dati svoj maksimalan doprinos u očuvanju takmičenja koje čitavom regionu, u ovom trenutku, obezbeđuje učešće u Evroligi i Evrokupu.

Oni su pozvali sve klubove da na sednici Skupštine 24. maja u Banjaluci obezbede glasovima regularno takmičenje, a da se vinovnici incidenata u skladu sa propozicijama adekvatno kazne.

- Ukoliko menadžment lige i klubovi kao njeni vlasnici, uključujući i Partizan, nisu u stanju da obezbede regularne uslove za takmičenje i sprovedu sopstvene propise, Partizan više neće biti deo ABA lige i okrenuće se drugim ligama i drugim rešenjima.

Navodi se i da će Partizan štiti i dalje interese srpske košarke sa ciljem da se obezbede fer uslovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading