Tomić: Odbrana je razlog zbog kojeg sam vikao nekoliko puta!

Autor:

Sport

04.05.2019

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde Milan Tomić čestitao je svom timu na pobedi protiv FMP (82:65) u trećem kolu Superlige Srbije, ali je imao velikih zamerki na igru u trećoj četvrtini.

RepublikaFoto: Starsport
Zadovoljan... Milan Tomić

- Čestitam mojoj ekipi na dobroj utakmici, ali ne na trećoj četvrtini. U njoj smo primili 25 poena, a u ostalim mnogo manje. Cele sezone tražim kontinuitet od 40 minuta. Mislim da smo mogli malo više na ovoj utakmici da spustimo loptu u reket. Bilo je dosta šuteva za tri poena, ali nam je sa druge strane FMP to i dao zatvorivši prostor iz pik en rola. 29 asistencija i 10 grešaka je nešto mnogo bolje nego što smo imali na prethodnoj utakmici - izjavio je Tomić i dodao:

- Završili smo ABA ligu i nastupio je ovakav period. Pokušavam kako umem i mogu da zadržimo kontinuitet svih 40 minuta i ja ću se boriti za to, a oni moraju to da urade. Samo se tako postaje veliki igrač. FMP je dobra ekipa, ali protiv Zlatibora i Dunava... Ako odigraš takvu utakmicu ozbiljno bićeš veliki igrač. Protiv Partizana, Budućnosti ćeš uvek biti koncentrisan.

Dušan Ristić je dobio zapaženu minutažu i ostvario dabl-dabl učinak, međutim, Zvezdin trener nije oduševljen igrom u odbrani.

- Igrao je 22 minuta i dao 16 poena i imao deset skokova. Svi moraju da igraju odbranu. To je bio razlog zašto sam vikao nekoliko puta. Svi moraju da igraju odbranu, on ima veliki napadački talenat, ali u odbrani mora da popravi neke stvari.

RepublikaFoto: Starsport
Filip Čović

Na konferenciji je bilo reči i o potencijalnom pojačanju crveno-belih za narednu sezonu Vladimiru Jankoviću.

- Dobio sam takve informacije i to bruji po Grčkoj i Evropi. Morate nešto da znate, a to je da je Crvena zvezda jedan ozbiljan klub. Mi smo rekli od početka sezone kada smo gradili tim da će svi imati informacije od kluba ako postoji interesovanje za nekog igrača. Tu se pojavilo ime za Jankovića... U ovom trenutku tu ne postoji baš ništa jer smo u ovom trenutku koncentrisani na novu titulu - zaključio je Tomić.

Plejmejker Zvezde Filip Čović upisao je samo 2 poena, ali zabeležio i sjajnih 16 asistencija.

- Odigrali smo dobru utakmicu, ali ne svih 40 minuta. Mislim da nismo bili baš najozbiljnijih svih 40 minuta, a o tome smo razgovarali uoči svake utakmice Superlige. Svakako, čestitao bih stručnom štabu i saigračima na pobedi, kao i ekipi FMP-a na dobroj partiji. Znam mnogo momaka iz tog tima i želim im svu sreću - istakao je Čović.

Srpski šampion posle tri kola Superlige ima skor 3-0 i zauzima prvo mesto u grupi A. FMP je drugi sa 2-1.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading