Jokić ne može sam protiv svih - Portlandov brejk za izjednačenje u seriji

Autor:

Sport

02.05.2019

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Portland Trejlblejzersa pobedili su Denver Nagetse 97:90 u Pepsi centru i "brejkom" izjednačili na 1-1 u polufinalu Zapada NBA plej-ofa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić...

Umor je stigao igrače Denvera koji su odigrali jedan od najgorih mečeva u sezoni i užasnim šutem omogućili gostima da igrom bez oscilacija preuzmu prednost domaćeg terena.

Nikola Jokić nije bio na svom plej-of nivou, rano je ušao u problem sa faulovima, ali je opet bio jedina konstanta u igri Nagetsa sa 16 poena (7/17 iz igre), 14 skokova i 7 asistencija.

Srbin je tokom većeg dela meča razigravao tim, servirao im otvorene šuteve, ali su njegovi saigrači skoro sve promašili što su gosti koristili i bez preterano velike pomoći Demijena Lilarda postepeno povećavali prednost koja je rasla do +17 (52:35).

Nagetsi uspevaju uz dosta muke da smanje na -5 u poslednjem minutu, košem Jokića 35 sekundi pre kraja, ali naš igrač ne pogađa naredni šut za tri poena koji je mogao da potpuno vrati Nagetse u egal.

Serija se nastavlja u Portlandu – treći meč je u subotu ujutru od 4.30 časova po našem vremenu, a četvrti u ponedeljak od 1 čas posle ponoći.

Jokić je i na ovom meču zabeležio dabl-dabl učinak

Jokića je najbolje pratio Džamal Marej sa 15 poena i 7 skokova, ali se on ispromašivao u prvom poluvremenu (2/11) dok je Portland sticao ključnu prednost.

Dabl-dabl je ostvario i Pol Milsap sa 14 poena i 11 uhvaćenih lopti, a dvocifren učinak su imali još Malik Bizli sa 13 i Geri Heris sa 12 poena uz užasnih 4/12 iz igre.

Ispromašivali su se još Monte Moris (1/8) i Vil Barton (1/6), ali je generalno ceo tim Nagetsa imao očajno šutersko veče – 34/98 iz igre (34,7%), 6/29 trojke (20,7%), nisu mogli da pogode ni slobodna bacanja – 16/26 (61,5%).

Blejzerse je predvodio Si Džej Mekolum sa 20 poena uz po 6 skokova i asistencija, po 15 su dodali Enes Kanter (9sk) i Rodni Hud, dok je skromnih 14 ubacio Demijen Lilard (5/17, 1/7 trojke), ali se nije osetilo njegov loš dan.

Nakon početnog vođstva Denvera 8:4, Blejzersi preuzimaju kontrolu serijom od četiri koša, a predvođeni raspoloženim Kanterom (9p, 5sk), beže na +9 (15:24).

Udvajanjem su sprečili Jokića da postigne koš u prvom kvartalu (4sk, 2as, 1iz), dok mu saigrači promašajima iz otvorenih šuteva "uništavaju" potencijalne asistencije. Ipak, Bizli sa dve trojke u završnici vraća Denver u bolju poziciju (23:28).

Iako se Jokić probudio u drugom kvartalu i postigao nekoliko koševa (6p, 8sk, 3as), Denver promašuje u serijama (deset uzastopnih trojki) pa deluje još bespomoćnije nego u prvom kvartalu (samo 12p u drugoj četvrtini).

Marej ništa ne može da pogodi (2/11), što Portland koristi i bez posebno dobre igre i uz prosečan doprinos Lilarda i Mekoluma (zajedno 11 poena), postepeno povećava razliku na velikih +15 na poluvremenu (35:50).

Jokić je novim košem i sa nekoliko sjajnih asistencija pokrenuo Nagetse, razigrao se i Marej, popravila se i odbrana pa Denver uspeva da se primakne Portlandu sa -17 na samo 8 poena zaostatka (53:61).

Međutim, Srbin ulazi u problema sa faulovima, mora na klupu zbog četvrtog, što gosti odmah koriste i poenima Kantera i Aminuta se vraćaju na +14 pred poslednji period (64:78).

Nakon što su Mekolum i Kari trojkama odbili prvi nalet Denvera na startu poslednjeg perioda (71:86), Jokić pokreće Nagetse sjajnom asistencijom i spektakularnim zakucavanjem nakon blokade i vraća domaćina na -7 (81:88).

Međutim, Mekolum i Hud odbijaju i ovaj nalet (94:84), Jokić novim košem smanjuje na -5, nakon čega Kanter gubi loptu, ali Srbin u nastavku napada ne pogađa trojku koja je mogla da vrati Denver u potpuni egal, pa Hud sa penala stavlja tačku na meč – 90:97.

Meč su obeležile i povrede Torija Krega, Džamala Mareja i Morisa Harklesa. Kreg je slomio nos ali se kasnije vratio na parket sa maskom na licu.

U završnici susreta ga je bezobrazno ramenom udario Kanter što je zapalilo iskru na parketu, skočio je na njega Marej, napravila se gužva, ali se sve brzo smirilo.

Marej je zbog porede butnog mišića bukvalno hramljući igrao poslednjih nekoliko minuta, dok se Harkles nije vratio nakon povrede skočnog zgloba.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading