Čovićev "pakleni" plan za Evroligu!

Autor:

Sport

01.05.2019

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik KK Crvene zvezda Nebojša Čović podvukao je da je novom šampionu ABA lige neophodno između osam i deset miliona evra budžeta kako bi naredne sezone bili konkurentniji u Evroligi

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović i Milan Tomić

Zvezda se posle sezone pauze vraća u najjače evropsko klupsko međunarodno takmičenje u košarci, a postavlja se pitanje koliko daleko može da dogura, budući da su im finanasije izrazito skromnije u odnosu na rivale.

- To zavisi koliko para budemo imali, ali ako dostignemo budžet od 8 do 10 miliona evra, mislim da možemo da budemo konkurentni - rekao je Čović, pa podsetio na sezonu kada je Beograd bio domaćih Fajnal-fora.

- Zvezda je u tom momentu dugovala preko 2 miliona evra. Toliko o priči da je Zvezda državni projekat i da nam stalno država daje pare. Ne sporim, država pomaže koliko može i zahvalni smo na tome. Ali ne možete da idete dalje ako dugujete. Onda je došlo do određenih transfera i time smo pokrili određene dugove. Trenutno nismo u dugovima, ali ne znači da nećemo biti - rekao je Čović i objasnio da se uz kvalitetne domaće igrače može nadomesti manjak para u odnosu na najjače timove Evrope.

Prvi čovek crveno-belih se zatim osvrnuo i na bojkot "delija" u mečevima ABA lige otkrivši da im je odluka bila prilično neracionalna.

- Nije ni organizovano navijanje, ni organizovani bojkot, ali oni ne dolaze za utakmice ABA lige, nisu organizovani za te utakmice. Nije baš racionalno, ali tako je, nismo mogli da se svađamo oko toga. Objašnjavao sam im nekoliko puta kada smo pričali o tome, da je to neracionalno i čudno, jer put do Evrolige ide preko ABA lige, i ona nam je bitnija od domaće lige u smislu plasmana i puta za Evropu, jer domaća liga ne donosi ništa - rekao je Čović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading