Kakav igrač? Kakav lider? Sa ovakvim Jokićem Denver će lako do finala Zapada - Ameri se nadaju da neće igrati SP

Autor:

Sport

30.04.2019

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa predvođeni maestralnim Srbinom Nikolom Jokićem savladali su Portland Trejlblejzerse u prvom meču polufinalne serije Zapada NBA plej-ofa rezultatom 121:113.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Nikola je posle prvog poluvremena imao 14 poena, potom je u trećoj dodao još 15 kada je vodio Nagetse do dvocifrene prednosti. Meč je završio sa 37 ubačenih poena (11/18 iz igre, 3/5 za tri, 12/12 slobodna bacanja), 9 skokova, 6 asistencija, 3 ukradene lopte i po dve blokade i izgubljene lopte za 41 minuta na terenu.

Nije Portland imao rešenja za Nikolu, on je skakao, pogađao, asistirao saigračima...Čak su ga i tukli, ali da ga zaustave nisu mogli. Šta reći? Još jedna maestralna partija Srbina. 

Vodila se žestoka borba i bilo je izjednačeno nakon prvog poluvremena. Ali, onda je Jokić stupio na scenu. Bilo je vreme da pokaže ko je gazda u Koloradu. 

Početkom treće deonice Jokić je izrežirao beg Denvera na +10. Prvo je odveo svoj tim na 65:61, potom je ubacio trojku, poentirao je i Marej i Nagetsu su se odlepili na 70:63 da bi u nastavku Nikola asistirao Kregu za dvocifreno vođstvo - 73:63.

Srbin je u trećoj deonici ubacio 15 poena, a Nagetsu su pred odlučujuću četvrtinu imali devet poene prednosti 93:84.

Trener Meloun želeo je malo da sjajnog centra početkom poslenje četvrtine. Ali, iskoristio je to Portland i vratio se u igru, pa je Nikola morao da se vrati na parket i postavi stvari na mesto.  Pošto  nisu imali rešenje za Srbina gosti su se služili i niskim udarcima pa je Nikola dobio udarac u lice.  Zaleteo se na polaganje, ali ga je zaustavio Mekalum namernim udarcem u glavu.

Sudije su pregledale snimak i svirale namernu ličnu, a Srbin je pogodio oba penala, potom je odveo svoj tim na 111:98. Razleteo se Srbin po parketu i sačuvao prednost i pobedu Denveru. Pogađao, asistirao i na kraju utakmicu završio sa 37 poena za 41 minut koliko je proveo u igri.

Nikola Jokić je imao sjajnu podršku  Džamala Mareja koji je ubacio 23 poena, a dvocifren učinak su imali još Pol Milsap sa 19 i Geri Heris sa 11 poena. Blejzersima nije pomogao ni sjajni Lilard sa 39 poena.

Košarkaši Filadelfije napravili su brejk u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Istočne konferencije NBA lige i pobedom protiv Reptorsa u Torontu 94:89 izjednačili rezultat u seriji na 1-1.

Siksersi su bili bolji rival u većem delu utakmice predvođeni raspoloženim Džimijem Batlerom u drugoj četvrtini su imali i 19 poena prednosti .Batler je meč završio sa 30 poena  11 skokova i 5 asistencija, Džejms Enis je dodao 13, Džoel Embid 12..Boban Marjanović je na terenu proveo minut i 25 sekundi u trećoj četvrtini i upisao je skok i izgubljenu loptu.

U poraženoj ekipi Lenard je upisao 35 poena, 7 skokova i 6 asistencija, Siakam 21, a Lauri 20.

U drugom polufinalnom duelu Istočne konferencije Boston je napravio brejk i vodi protiv Milvokija 1-0.  Na Zapadu Golden Stejt ima prednost protiv Hjustona 1-0, dok Denver i Portland u 4:30 igraju prvu utakmicu u Koloradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading