Rokitsi kivni: 93 poena su nam sudije uzele prošle sezone

Autor: Sportklub

Sport

29.04.2019

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi u Hjuston Rokitsima bili su izuzetno nezadovoljni suđenjem posle poraza od Golden Stejt Voriorsa 104:100 u prvoj utakmici druge runde plej-ofa zapadne konferencije, a to nezadovoljstvo seže dalje u prošlost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejms Harden

Kako navodi novinar "The Athletic" Sem Amik, Rokitsi su još od prošle sezone kivni na sudije, od serije u kojoj su izgubili 4-3 posle vođstva 3-2 u pobedama.

- Kada se ta serija završila pre skoro godinu dana, istraživanje Rokitsa tek je počelo. Od NBA lige osigurali su izveštaje o suđenju o svakoj akciji iz svake utakmice. Ti izveštaji dokumentuju tačne i pogrešne odluke na isti način kao "izveštaji iz poslednja dva minuta" koji su javni, sa tom razlikom što obrađuju cele mečeve - navodi Amik i dodaje:

- I pošto su Rokitsi prošli kroz svaku rečenicu izveštaja, nakon što su na papir stavili sve odluke koje su bile pogrešne na stranu oba tima i nakon što su sabrali sve poene koji su zbog toga izgubljeni, slika nije bila lepa - Rokitsi, sudeći po izvorima, imali su dvocifreni zaostatak u šest od sedam mečeva (i malu prednost u drugoj utakmici). Sve skupa, navode izvori, bili su oštećeni za 93 poena. Sedma utakmica bila je najgora, pokzalo je istraživanje, jer je po izveštaju lige ustanovljeno da je trebalo da imaju još 18 poena, kao i da su dve od 27 uzastopno promašenih trojki bile faulovi.


U drugoj utakmici Voriorsi su takođe domaćini, a ona je na programu 1. maja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Harden was not happy about these close-outs by Klay + CP3 and Mike D'Antoni get techs after a no-call. ?

A post shared by House of Highlights (@houseofhighlights) on Apr 28, 2019 at 3:23pm PDT

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading