ČOVIĆ I TALIČNI TOM VODE ZVEZDU DO TITULE

Autor:

Sport

26.04.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pehar ABA lige košarkaši Crvene zvezde osvojili su ponizivši Budućnost u nikad krcatijem Pioniru (97:54) i sa 3:2 u pobedama potvrdili da su bez premca u regionu, budući da su ligaški deo završili sa skorom 21-1.

RepublikaFoto: Starsport
KK Crvena zvezda

Povratak u Evroligu nakon godine odsustva došao je navijačima crveno-belih kao melem na ranu. Ogromne zasluge za uspeh pripadaju predsedniku Nebojši Čoviću, njegovom sinu Filipu, koji je majstorski organizovao igru u plej-ofu protiv Partizana i Podgoričana, ali i treneru Milanu Tomiću, koga navijači prosto obožavaju. Zbog toga i ne čudi što je na profilima crveno-belih simpatizera na društvenim mrežama najšerovanija fotografija Čovića juniora i seniora od pre 12 godina, kada su se takođe radovali trofejima, ali i trenera koga porede sa kultnim junakom iz crtanih filmova - Taličnim Tomom!

RepublikaFoto: starsport
Filip i Nebojša Čović

NASTAVAK NIZA

Dakle, zvezdaši Tomića vide kao neustrašivog revolveraša koji se bori za pravdu na Divljem zapadu, a nekadašnji član stručnog štaba Olimpijakosa im odgovara da će se radovati i 20. tituli državnog prvaka.

- Želimo da osvojimo domaću ligu, nismo se opustili zbog ABA pehara i plasmana u Evroligu, svesni smo da moramo još žešće da radimo. Ne vidim da je problem što praktično iz jednog takmičenja ulazimo u drugo, jer se time ne narušavaju kontinuitet i hemija ekipe. Imamo 12 igrača spremnih da daju maksimum - istakao je Tomić.

RepublikaFoto: Starsport

PORODIČNI PEHARI

Fotografije Nebojše i Filipa Čovića sa dodele pehara i medalja nakon trijumfa u finalu plej-ofa ABA lige obišle su Evropu, ali šampionski gen je i te kako u porodičnoj tradiciji od davnina. Naime, plej Zvezde je u društvu u ponosnog oca još u avgustu 2007. godine pozirao sa najsjajnijom medaljom, koju je zaslužio kao član juniorske reprezentacije reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Španiji. Zlatni niz se, očigledno, ne prekida.

Crvena zvezda nema mnogo vremena za slavlje jer već u subotu (18.00, Arena sport 3) uz besplatan ulaz za tribine dočekuje Dunav iz Starih Banovaca, čime kreće u odbranu Superlige Srbije.

Avdić: Zvezdaši, šaljite avion da vam pevam

Posle 34 godine od kada se pesma "Izađi, mala" Ferida Avdića masovno slušala širom bivše Jugoslavije, navijači Crvene zvezde su je oživeli. Naime, nakon što su igrači Budućnosti otišli u svlačionicu preplašeni upadom na parket pojedinih "Delija" tokom zagrevanja pred majstoricu finalne serije plej-ofa ABA lige, publika u Pioniru pevala je legendarne stihove: "Izađi, mala, izađi, mala, izađi bar na čas". To je oduševilo pevača, kojem i te kako prija pažnja.

- Divno iznenađenje je to što se ovaj veliki jugoslovenski hit ponovo pevao u Beogradu. Drago mi je da se pesma "povampirila" nakon toliko godina, jer nije mala stvar kada je 10.000 ljudi uglas zapeva. Da su poslali privatni avion po mene, mogao sam da im je uživo izvedem - rekao je Avdić za sarajevski Ekspres.

SUPERLIGA SRBIJE - 1. KOLO

A GRUPA, SUBOTA

Crvena zvezda - Dunav 18.00

Zlatibor - FMP 19.00

OKK Beograd - Borac 19.30

B GRUPA

PETAK

Partizan - Mega 20.00

SUBOTA

Novi Pazar - Sloboda 18.00

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading