Tomić: Cirbes ne igra zbog hemije u ekipi!

Autor:

Sport

25.04.2019

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde, nakon ispunjenja najvažnijeg cilja u ovoj sezoni, i osvojene ABA lige, okreću se obavezama u poslednjem ovosezonskom takmičenju, Super ligi Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Zvezde

Povodom starta završnice domaće lige, u Košarkaškom Savezu Srbije održana je zajednička konferencija 12 trenera klubova učesnika Superlige.

- Čestitam svim klubovima koji su iz Košarkaške lige stigli u Superligu. Ostvarili smo jedan cilj, osvojili smo ABA ligu i obezbedili plasma u Evroligu, ali to ne znači da treba da prestanemo da radimo, već da budemo još spremniji, koncentrisaniji, jer želimo da osvojimo domaću ligu. Jesmo ostvarili uspeh, ali slavili smo jedan dan, a sada mora da se radi - rekao je trener Zvezde Milan Tomić i nastavio u istom tonu.

- Ne vidim da je problem što praktično iz jednog takmičenja ulazimo u drugo jer se time ne narušava kontinuitet i hemija ekipe, imamo 12 igrača spremnih da daju maksimum. Sa druge strane, ostale ekipe imale su vremena da se potpuno osveže, oporave I možda I da priprema nešto novo drugačije u odnosu na ono što smo videli do sada- rekao je Tomić.

RepublikaFoto: Starsport

Zvezda je odlučila da trojica stranaca koji nisu registrovani za SL budu Džo Regland, Stratos Perperoglu i Majk Cirbes. I dok su prva dvojica povređeni, izostanak Nemca je za neke iznenađenje.

- Odluka o skraćenju spiska igrača je bila, dvojica povređenih i Majk Cirbes. Takva odluka je doneta zbog hemije ekipe i to je moja odluka jer smatram da je to najbolje za tim. Nismo se emotivno ispraznili i fizički, svako treba da radi svoj posao, sezona traje, i imamo još mesec i po dana da odradimo posao. Radimo dalje, igrači su osveženi dobili su dva dana slobodno, napunili su baterije i biće spremni - jasan je bio Tomić.

Podsetimo, Zvezda se nalazi u grupi A sa ekipama Dunava, OKK Beograda, Zlatibora, FMP-a i Borca, a prvi meč u ovom takmičenju crveno-bele očekuje u subotu od 18 časova protiv ekipe Dunava iz Starih Banovaca u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading