Šampion već u F4: Real slavio u Atini, Srbin pogurao Fenerbahče ka završnom turniru!

Autor:

Sport

23.04.2019

19:05 >> 19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle poraza u Istanbulu, Fenerbahče uzvratio udarac Žalgirisu i stigao na prag plasmana na F4. U trećoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige, Obradovićev Fenerbahče je kao gost savladao ekipu Žalgirisa sa 66:57 i poveo sa 2:1 u pobedama. Košarkaši madridskog Reala postali su prvi učesnici predstojećeg fajnal-fora Evrolige poštosu i u trećem meču savladali Panatinaikos sa 89:82.

RepublikaFoto: twitter.com/FBBasketbol
Marko Gudurić

Prvih 20 minuta proteklo je u boljoj igri Žalgirisa. Domaći su u par navrata tokom druge četvrtine imali i devet poena prednosti, a Fenerbahče je do poluvremena uspeo da priđe na minus 3.

U nastavku znatno drugačija slika. Predvođeni raspoloženim Markom Gudurićem, košarkaši ekipe iz Istanbula su uspeli da preokrenu rezultat i u završnici treće četvrtine su stekli šest poena viška.

Obradovićev tim je izdržao nalete domaćina i uspeo da svoje vođstvo uveća na pet-šest poena razlike.

Sve dileme rešio je Slukas, pogotkom za 56:63 na 24 sekunde pre kraja.

Marko Gudurić je sa 17 poena (3/7 za tri) bio najefikasniji u ekipi Fenerbahčea, dodao je i tri skoka, a pratio ga je Jan Veseli sa 10 poena. Nikola Kalinić je ovaj meč završio sa dva poena, tri skoka i jednom asistencijom.

U poraženom timu Žalgirisa najefikasniji bivši košarkaš Crvene zvezde Nejt Volters sa 15 poena i on je kod domaćih bio jedini sa dvocifrenim učinkom.

Sledeća utakmica Žalgirisa i Fenerbahčea igra se u četvrtak, takođe u Kaunasu. Ako Fenerbahče opet trijumfuje, plasiraće se na F4.

Košarkaši madridskog Reala postali su prvi učesnici predstojećeg fajnal-fora Evrolige, koji će biti održan u Vitoriji od 17. do 19. maja.

RepublikaFoto: AP photo/Darko Vojinovic

Sredinom poslednje deonice, Real pravi seriju 7:2 za vođstvo od 75:70, potom je poveo i sa sedam poena razlike i do kraja nije dozvolio Panatinaikosu da vrati rezultatsku neizvesnost.

Rudi Fernandez i Fakundo Kampaco (10 asistencija) su sa po 16 poena predvodili Real do pobede u večerašnjem meču, a pratio ih je Tejlor sa 13 poena i šest skokova.

Kalates sa 17 (7 asistencija) i Lodžeski sa 16 poena bili su najefikasniji kod Atinjana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading