BEZ KALINIĆA I NEDOVIĆA NA EUROBASKETU!

Autor:

Sport

29.08.2017

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Eurobasketu u dresu Srbije definitivno nećemo gledati Nemanju Nedovića i Nikolu Kalinića.

RepublikaFoto: instagram.com/nikola_kalina
Povrede ih sprečile da igraju na Euru: Nikola Kalinić i Nemanja Nedović

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je doneo razumnu odluku kako ne bi vodio rovite i povređene igrače na Evropsko prvenstvo, i zbog reprezentacije i zbog samih igrača.

– Nikola je ujutro napravio polednju kontrolu, upala nerva zbog koje ima problema sa leđima je takva da ne može da odgovori zahtevima ovako velikog takmičenja, dok Nedović još uvek nije ušao u kontakt- izjavio je Đorđević.

Kako na naglasio, Đorđević u Istanbul najbolje srpske košarkaše u ovom trenutku, ne računajući povrede.
- Sa nama je 12 najboljih koji žele da igraju za reprezentaciju, a nisu povređeni. Naša je dužnost i obaveza da se borimo za medalju.
Selektor, uprkos brojnim povredama, ne skida teret pritiska sa svojih izabranika.
- Nije za nas pritisak nešto čudno, zato smo na ovako visokom nivou, bez toga ostvarivanje ciljeva nije moguće. Pritisak je u nama i u načinu na kojem predstavljamo Srbije na šampionatu. Svaku utakmicu idemo na pobedu i svaka je važna. Mnoge ekipe su ambiciozne i najavljuju borbu za medalje. Na nama je da gledamo svoj put, imamo kvalitet i dobru timsku hemiju- poručio je Đorđević.

Kao što svi znamo reprezentacija u Tursku putuje oslabljena neigranjem: Miloša Teodosića, Marka Simonovića, Miroslava Raduljice, kao i ranije otpisanih Nemanje Bjelice i Nikole Jokića.

Svoj prvi meč “orlovi” igraju već 1. septembra od 17 časova protiv Letonije, u grupi se još nalaze selekcije: domaćina Turske, Rusije, Belgije i Velike Britanije.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading