Čović se odrekao Crne Gore: Odvratno ponašanje u Podgorici, sinovi svih funkcionera bili u dvorani

Autor:

Sport

22.04.2019

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Čović ne odustaje od prakse koju je uveo ove sezone. Pred najvažnije utakmice, prvi čovek KK Crvena zvezda i Sportskog društva Crvena zvezda, redovan je gost televizija sa nacionalnom frekvencijom.

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović

Na dan odlučujuće, pete utakmice finalne serije plej-ofa ABA lige, Čović je gostovao na "srećnoj televiziji" i još jednom svedočio o golgoti kroz koju su košarkaši Crvene zvezde prošli u Podgorici.

Pošto je propao unapred pripremljen plan za atentat na Čovića u Crnoj Gori, o kojem je govorio na Pinku, Prvoj i za druge elektronske medije, on se osvrnuo i na svoj odnos sa Milom Đukanovićem.

- Bili smo dobri drugari i prijatelji, ali taj kontakt je prekinut prošle godine posle finala. I da se zna, Zvezda nije Čović. Moje je da je zaštitim i ne dozvolim da ima bilo kakve gubitke. Inače, svi sinovi crnogorskih funkcionera su bili u dvorani. I ne razumem, kako su njihovi očevi mogli to da gledaju. Naše je dakle, da ne nasednemo na provokacije - rekao je Čović na Hepi televiziji.

On je istakao da je atmosfera u Podgorici ove godine bila mnogo gora nego pre godinu dana, kada je Budućnost osvojila ABA ligu.

- U Podgorici je sada bilo tri do pet puta gore nego prošle godine. To ponašanje, vređanje moje žene, Filipove majke. To je odvratno. A onda dođu do Beograda i provode se. Ta mržnja je projekcije Crnogoraca da moraju da iščiste poreklo - smatra Čović.

RepublikaFoto: Starsport
KK Crvena zvezda

Predsednik Zvezde je upitan da li su crveno-beli mogli do pobede u Podgorici.

- Imali smo dobar rezultat, 12 poena prednosti, koji su volšebno nestali. Ne bih da komentarišem suđenje. Samo ću reći da su arbitri za danas tražili policijsku zaštitu. Ja zato molim navijače da se ponašaju kako treba. Mi smo bolji i ja se nadam da ćemo igrati 12 protiv 12 sa trenerima i bez dodataka. Jer, stranci nisu verovali šta im se sve dešavalo u Podgorici.

Crna Gora je za Čovića zatvorena knjiga.

- Zgrožen sam i ne znam da li ću ikada opet ići u Crnu Goru. Moje poreklo po ocu je tamo, ali ovo je sve odvratno. A sada su najvrući tereni Podgorica i Beograd. A kako ne reći da je neki klub državni projekat, kada je ceo državni vrh na terenu. Ima tu i sastanaka raznik zvezdomrzaca, ali ne bih više o tome. Ja sam predsednik Zvezde i spadam u ljude koji prepoznaju mutne radnje. Ne impresioniraju me splavovi, belo ili pare, ja sam tu da dok sam tu branim Zvezdu svim raspoloživim sredstvima. To svi znaju.

Čović je za kraj najavio da će Zvezda preispitati odnos sa ABA ligom.

- Ja stvarno mislim da Zvezda kako god se sve završilo treba da preispita učešće u regionalnoj ligi. Jer smo optuženi da smo organizovali navijače, a oni ne dolaze na naše utakmice. Bilo je u avionu sa nama onih koji su nas pljuvali u hali. Otišli malo da popljuju Zvezdu, pa se vratili. Opet podvlačim, molim za fer i korektno navijanje. Najgore je ako funkcinišemo po principima osvete i mržnje. Ne mogu da se stalno uvlačim i izvlačim iz blata i navlačim čizme do kukova - zaključio je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
John

22.04.2019 17:16

Sustina sukoba je u cinjenici da se svadjaju Crnogorci iz Beograda sa zemljacima iz CG, Srbi i Crnogorci iz Crne Gore nisu u nikakvoj zavadi i nikada biti nece. Vratimo srpske klubove pod srpsku upravu i svadje nece biti.....