EVROPSKE TITULE: Lijež 1977. Barselona 1997. nastavak niza - Istanbul 2017?

Autor:

Sport

29.08.2017

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški savez Srbije proslavio je dva zlatna jubileja - četiri decenije od osvajanja Evropskog prvenstva u Liježu i 20 godina od evropskog zlata u Barseloni.

RepublikaFoto: Kss.rs
Legende košarke na okupu

Neposredno pred polazak u Istanbul sadašnje generacije "orlova", koji su bili prisutni u klubu "Privrednika", evocirane su uspomene na dve od osam titula kontinentalnog prvaka.

Prvi čovek KS Predrag Danilović izrazio je zadovoljstvo što je upriličen koktel u čast onima koji su se popeli na krov Evrope 1977. i 1997. godine.

"Srpska košarka ima bogatu istroriju, prisetićemo se kako je sve bilo u Liježu i Barseloni. Sve to baš pred put u Istabul sadašnjoj generaciji, da im poželimo sreću", rekao je Danilović.

Sadašnji selektor Srbije Aleksandar Đorđević, najkorisniji igrač šampionata upravo u Barseloni, nada se novoj medalji na predstojećem prvenstvu.

"Hvala igračima koje treniram, njihov odnos je za poštovanje, ulažu veliku želju i volju. Cenimo našu istoriju i želimo da nastavimo niz, uradićemo sve da dođemo do medalje", poručio je Đorđević, čija je trojka za pobedu protiv Hrvatske u Barseloni postala sinonim za srpsku košarku.

Pored legendi srpske košarke, poput Želja Obradovića, Dušana Ivkovića i drugih, događaju je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading