PARTIZAN JURI DŽINA S FILIPINA

Autor:

Sport

22.04.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški klub Partizan u narednu sezonu ući će sa velikim ambicijama i jurišati na trofej ABA lige, a jedno od potencijalno velikih pojačanja crno-beli su pronašli u Aziji! Reč je o dečjem džinu sa Filipina Kaju Zakariju Sotu (16), koji će u maju napuniti 17 godina, a visok je čak 218 cm! I još uvek raste!

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Kai Soto

Sota već porede sa legendarnim Kinezom Jaom Mingom (229 cm) i predviđa mu se velika karijera, čak i izlazak na NBA draft.

Golobradi momak trenutno nastupa za Ateneo blu iglse sa Filipina, tima koji se takmiči u šampionatu koji je konstruisan po ugledu na američku koledž košarku. Njegov otac Ervin Soto takođe je bio košarkaš i nastupao u matičnoj zemlji. Igrao je takođe na poziciji centa, ali sa, za tu poziciju, skromnih 201 cm visine. Koliko je Soto čudo prirode, svedoči i podatak da je visina prosečnog Filipinca svega 163,5 cm.

Dakle, Kaj je od prosečnog zemljaka viši za preko pola metra, odnosno čak 55 centimetara. Sota je Partizanu preporučio trener Rajko Toroman, koji je godinama radio u Aziji, trenirajući Iran, Liban, kineske klubove i, između ostalog, selekciju Filipina.

Sota Partizanu preporučio trener Rajko Toroman, koji godinama radi u Aziji

Partizanova šansa da ugrabi ovog momka je činjenica da on sam želi da se oproba u Evropi pre nego što izađe na NBA draft.

To je razvojni put koji je prošao i Slovenac Luka Dončić, pa mlade košarkaške zvezde van američkog područja često razmišljaju o sličnom putu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading