Oglasila se Budućnost: Očekujemo da Zvezda pokaže isti nivo odgovornosti kao i mi!

Autor:

Sport

20.04.2019

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ponedeljak je na programu peti i poslednji meč finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Budućnosti

Crveno-beli su imali prednost od 2:0, ali nisu uspeli da upišu nijedan trijumf u Podgorici, pa će majstorica odlučiti šampiona regiona i putnika u Evroligu.

Znamo šta se sve događalo na dosadašnjim utakmicama, a sve to je bilo povod košarkaškom klubu Budućnost da se zvanično oglasi o svemu.

Saopštenje prenosimo u celosti.

- U susret odlučujućem meču za šampionski pehar ABA lige, fokus sportske javnosti koji prevazilazi regionalne okvire je usmeren na finale ovog takmičenja, nažalost, ne samo zbog sportskih rezultata, nego i zbog tenzije koja ih prati.

To je rezultat prethodne tri utakmice na kojoj smo bili svedoci nemilih scena koje ne priliče sportu – dve utakmice odigrane u Beogradu i treće na kojoj je pokazan revolt naših navijača kao odgovor na njih.

Četvrta, sinoćna utakmica je nedvosmisleno pokazala da su Budućnost i naši navijači, u pravom sportskom duhu, dali sve od sebe da tenzija bude prevaziđena i da meč protekne bez ikakvih incidenata, u atmosferi za pamćenje.

Svi ovosezonski plej-of mečevi u ABA ligi rešeni su tek posle majstorica

Očekujemo da će u petom meču naš protivnik Crvena zvezda pokazati isti nivo odgovornosti i da će povedeni našim primerom preduzeti sve mere da finalna utakmica protekne u bezbednoj, sportskoj atmosferi, bez obzira na krajnji rezultat.

ABA liga je naše najznačajnije regionalno takmičenje. Imajući u vidu specifičnost našeg podneblja, ona je više od sporta. Ujedinila je naš region i svi mi iz klubova koji je čine imamo veliku odgovornost i obavezu da međusobnim uvažavanjem i poštovanjem pravila sprovodimo njenu misiju. Iz tog razloga, svi mi u Klubu, a naši navijači su nas pratili u tome, dali smo sve od sebe da prevaziđemo sve što je na naš teren donelo podele i sukobe kojima tu nije mesto i da pokažemo da ćemo na našem terenu tome stati na kraj.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svojim navijačima na tome što su pokazali svoju pravu sliku i u pravoj sportskoj atmosferi bili dobri domaćini Crvenoj zvezdi, a našem klubu vetar u leđa.

Posebnu zahvalnost upućujemo Varvarima, koji su bili naš šesti igrač i ponovo pokazali kako se srcem bodri svoj klub - ističe se u saopštenju Budućnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading