Jokić: Oni su "živeli" u našem reketu, ne smemo to više da dozvolimo!

Autor:

Sport

19.04.2019

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji košarkaš Denvera Nikola Jokić bio je vidno neraspoložen posle poraza njegovog tima u trećoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa Zapadne konferencije od San Antonija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nije mogao sve sam... Nikola Jokić

Klub iz Teksasa je pred svojim navijačima upisao trijumf rezultatom 118:108 i tako poveo sa 2:1. Srpski košarkaš je utakmicu završio sa 22 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Po završetku susreta rekao je da su ovaj susret obeležile "serije poena".

- Cela utakmica je bila takva da je bilo stalno nekih serija. Ako se ne varam bilo je 16:0 za nas u drugoj četvrtini, ali uglavnom su oni pravili te serije. U četvrtoj četvrtini nismo bili disciplinovani, šutirali su veoma dobro. Imali su 16 ofanzivnih skokova, slobodna bacanja... Šut nam je funkcionisao dobro, ubacili smo 13 trojki, ali defanzivno nismo bili dobri. Imali smo neke dobre odbrane ali su oni imali ofanzivni skok i nismo završili odbranu - izjavio je Jokić.

On je rekao da je problem bio u tome što su San Antoniju dozvolili mnogo lakih poena.

- Ne smemo to da više radimo, oni su bukvalno živeli u našem reketu. Moramo da budemo diciplinovaniji i da imamo više koncentracije.

Nikola je dodao i da nema neke razlike da li je meč u ligaškom delu ili u plej-ofu.

- Da budem iskren, meni je sve isto. U pitanju je košarka, možda je intenzitet malo drugačiji, ali i dalje, to je samo košarka - dodao je Jokić.

Konačno, poručio je i šta treba uraditi da načine brejk i vrate se kući sa izjednačenim skorom.

- Moramo pogledati još jednom snimak utakmice. Svaki meč u plej-ofu je takav da se mora dobiti, nema važnijeg i manje važnog. Napali su nas u prvom meču, vratili smo se u život u drugom. Moramo biti fizički jaki i agresivni, da im ne dozvolimo da se komforno osećaju na terenu - zaključio je košarkaš Denvera.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading