Ludilo u Evroligi: Šok za šokom, Baskonija brejknula CSKA, Žalgiris Fener!

Autor:

Sport

18.04.2019

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Baskonije napravili su veliko iznenađenje i u drugoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige u Moskvi su pobedili CSKA 78:68 i izjednačili u seriji na 1:1. Senzaciju su napravili i košarkaši Žalgirisa pošto su pobedili su Fenerbahče u Istanbulu 82:80 i izjednačili na 1:1 u seriji.

Trener Žalgirisa

Baskonija je bolje otvorila utakmicu zbog kvalitetnijeg šuta za tri poena i lako je stekla dvocifrenu prednost, ali se CSKA zahvaljujući raspoloženom Serhiju Rodrigezu i Vili Klajburnu vratio na pet poena zaostatka do odlaska na odmor.

Odlično su Armejci otvorili i treći period, prišli su na minus 2, ali su Baskijci imali čak šestoricu raspoloženih igrača i uspeli su ponovo da steknu dvocifreno vođstvo 66:52 pred poslednju četvrtinu, nisu imali snage za preokret košarkaši CSKA, pa smo bili svedoci neočekivanog trijumfa Baskonije.

Hiliard je bio najefikasniji u gostujućem timu i sprečio je protivnike da se vrate u igru u poslenjem periodu, Ševon Šilds je dodao 15, a Vensan Poarije 14 poena i 15 skokova. U domaćoj ekipi Kori Higins je upisao 15, a Klajburn i Rodrigez po 14 poena.

Tim Šarunasa Jasikevičijusa u većem delu utakmice igrao je fenomenalno, ali je u finišu posustao i domaća ekipa je imala šansu čak i da pobedi, ali Luiđi Datome u poslednjim trenucima nije pogodio trojku.

Žalgiris je u prvom poluvremenu postigao čak 46 poena i svi su znali da će domaći košarkaši pokazati reakciju posle lekcije Željka Obradovića u svlačionici, ali hladnokrvni gosti iz Kaunasa nisu posustajali.

U poraženom timu Datome je upisao 17, Kostas Slukas 15, Gudurić 11, uz po skok i asistenciju za 27 minuta, a Kalinić 4, uz 3 skoka i po 2 asistencije i ukradene lopte za 28 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading