Dva NBA igrača potvrdila učešće na Mundobasketu!

Autor:

Sport

11.04.2019

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Šarlota Nikolas Batum i Vili Ernangomez spremni su da pomognu svojim reprezentacijama na Svetskom šampionatu koje će ovog leta biti održano u Kini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tridesetogodišnji Batum je završio četvrtu sezonu u dresu Hornetsa i učešće na prvenstvu sveta ne dovodi u pitanje, baš kao ni njegov mlađi kolega iz selekcije Španije.

Batum je sa državnim timom osvojio zlatnu medalju na Eurobasketu 2013, bronzu na SP 2014. i EP 2015, kao i srebro na kontinentalnom šampionatu 2011. Francuz je u sezoni 2018/19. prosečno beležio 9.3 poena, 5.2 skoka i 3.3 asistencije.

Ernangomez je u drugoj sezoni u Šarlotu dobio nešto veću minutažu i solidno je iskoristio sa 7.3 poena, 5.4 skoka i asistencijom po utakmici. Sa reprezentacijom je osvojio zlato na EP 2015, a ima i dve bronze sa OI 2016. i Evropskog prvenstva 2017.

Francuska je na prvenstvu sveta u grupi G sa Nemačkom, Dominikanskom Republikom i Jordanom, a Furija u grupi C sa Iranom, Portorikom i Tunisom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading