Dinamik sa novim trenerom napada KLS

Autor:

Sport

10.04.2019

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Superligaš sa Dorćola, dobio je novog šefa struke kojeg je javnosti predstavio predsednik Dinamika Velibor Jojić.

RepublikaFoto: kkdynamic.rs
Miro Alilović i Velibor Jojić

Kormilo Dinamika preuzeo je Miro Alilović (42), bivši trener Slovana i ljubljanske Olimpije.

- Što se tiče Mira, vi znate da je Dinamik klub koji radi sa mladima, da smo najmlađi tim u KLS-u i u ABA ligi. A Miro je vičan radu sa mladima. Znajući to, odlučili smo se za njega, a on je prepoznao ovu sredinu kao povoljnu za njegov rad. Očekujemo da pravi i sportske rezultate, ali i da naše mlade igrače izvede na pravi put - rekao je Jojić.

Predsednik Dinamika zahvalio se dosadašnjem treneru Vladi Đokiću i istakao da je klub želeo da nastavi saradnju sa njim, ali da je mladi stručnjak ostvarene rezultate smatrao neuspehom.


Novi trener Miro Alilović u Dinamik stiže iz drugog tima Primorske koja je ove sezone izborila plasman u ABA ligu.

- Na meni je sada da se pokažem. Znam gde dolazim, dolazim u zemlju košarke, na meni je da pokažem da sam vredan i da zaslužujem takav poziv. Iza nas je mikro ciklus, video sam momke, imaju radne navike -rekao je Alilović.

RepublikaFoto: kkdynamic.rs
KK Dinamik

Pored zahvalnice svom prethodniku Miro Alilović je istakao da je došao u klub koji funkcioniše po "američkim standardima".

- Imamo još 14 dana do početka Superlige da se što bolje spremimo. Idemo sa ciljem da što više pobeđujemo, ali i da se dokazujemo iz utakmice u utakmicu, da zajedno rastemo i budemo što bolji. Imaćemo četiri kontrolne utakmice, pa ćemo videti šta i kako dalje - rekao je Alilović.

Priliku da vidi na delu svoje igrače novi trener će imati već danas u projateljskom utakmici sa OKK Dunavom koja će početi u 17.30 u hali Master u Zemunu.


Takmičarski debi na klupi Dinamika Miro Alilović će imati 26. aprila na gostovanju Tamišu u okviru prvog kola Super lige Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading