Davno izgubljeni intervju Divca u kojem objašnjava kako je između Partizana i Zvezde odabrao crveno-bele!

Autor:

Sport

10.04.2019

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlade Divac je nedavno ušao u košarkašku Kuću slavnih u Springfildu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vlade Divac

Dobio je brojne čestitke na ovom neverovatnoh uspehu, a danas je došla na red i čestitka iz Crvene zvezde.

Divac je nosio dres crveno-belih na dve utakmice 1999. godine tokom lok-auta u NBA ligi. Naravno, on je svoju slavu stekao u Partizanu iz kojeg se i uputio ka najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Divac se u ponedeljak tokom jedne konferencije za štampu našalio na račun Zvezde, rekavši da dolazi iz Partizana koji je poznat po pravljenju NBA asova, a "da onaj drugi klub ne valja"  uz podsetnik da su za Zvezdu igrali Predrag Stojaković i Nemanja Bjelica.

Stigao je i odgovor Zvezde, ali u vidu čestitke i podsetnika da je i Vlade nosio dres crveno-belih.

- Košarkaškoj legendi i našem bivšem igraču čestitamo ulazak u kuću slavnih - stoji u poruci.

 

 

Naravno brojni navijači Zvezde su sa oduševljenjem dočekali ovu objavu, a jedan od tviteraša je podelio i Divčev intervju iz 1999. godine u kojem je pričao o svojim počecima, ali i o dolasku u tebor crveno-belih.

- Svi košarkaški klubovi u Jugoslaviji koji su značili nešto bili su zainteresovani za moje usluge. Moja lična želja je bila Crvena zvezda. Međutim, pogrešna stručna procena u Zvezdi dobrodošla je ljudima iz uprave Partizana, a ja sam se tog prelaznog roka našao u Humskoj. Zamislite koja su to vremena bila. Bio sam zvezda prelaznog roka, a za potpis sam tada dobio fantastičnih 12.000 maraka - rekao je Divac.

 

 

Potom je u tom istom intervjuu objasnio kako je u januaru 1999. godine iz NBA lige došao u Zvezdu, dok je ''preko bare'' trajao ''lokaut''.

- Od tri ponude - Radnički, Partizan i Zvezda, ja sam izabrao crveno-bele. Najpre, iz poznatog razloga da bih nekako pomogao Zvezdi i omogućio da se sačuvao to preostalo mesto u Evroligi. I nisam se pokajao. Odigrao sam dve utakmice za Zvezdu, uverio se da se radi o velikom klubu i što je možda najvažnije - stekao sam trajna prijateljstva. Rastanak od crveno-belih je bio kao i svaki drugi, kada odlazite iz sredine u kojoj vam je lepo. Ali sam crveno-beli dres sa velikim zadovoljstvom uzeo iz ekonomata, strpao ga u torbu i poneo za Ameriku - rekao je Divac.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading