ČOVIĆ: CELA SRBIJA DA POMOGNE ZVEZDI!

Autor:

Sport

10.04.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finale ABA lige rezervisano je za neverovatno uzbudljive duele između srpskog šampiona Crvene zvezde i aktuelnog regionalnog prvaka Budućnosti. Finalna serija igra se na tri dobijena meča, a prednost domaćeg terena imaju crveno-beli, koji su završili na vrhu tabele tokom regularnog dela takmičenja.

RepublikaFoto: Nebojša Mandić
Nebojša Ćović

Prva dva susreta igraju se u dvorani Pionir u petak (19.00, Arena sport 1) i nedelju u istom terminu. Alfa i omega tima sa Malog Kalemegdana predsednik Nebojša Čović (60) tim povodom održao je konferenciju za novinare na kojoj je pozvao na oprez, poučen iskustvom iz prošlogodišnjeg izgubljenog finala sa istim rivalom!

SVI KAO JEDAN

Akcenat je stavio na važnost ishoda rekavši da je u interesu čitave zemlje da Crvena zvezda osvoji ABA ligu.

- Finale nije samo interes kluba već srpske košarke, ali i šire, cele Republike Srbije. Zato nam je pomoć potrebna i od države, jer se susrećemo sa klubom koji je očigledno državni projekat u Crnoj Gori. Svi dobro znate šta se događalo prošle godine - rekao je Čović i potom se zahvalio svima koji su pomogli klubu da utakmice igra u dvorani Pionir:

- Imali smo određene probleme sa futsal i rukometnom utakmicom. Oba meča su izmeštena u Štark arenu, na šta smo posebno zahvalni republici Srbiji, gradu Beogradu, Rukometnom savezu Srbije i Fudbalskom savezu Srbije.

"DELIJE", DOĐITE

RepublikaFoto: Starsport

Svima je dobro poznata atmosfera koju prave navijači Crvene zvezde na domaćem terenu. Predsednik crveno-belih ističe da je sada najvažnije i da podrška sa tribina svakog igrača čini boljim na terenu.

- Naravno, sve zavisi kako ćemo igrati, ali zavisi i od navijača, koji su pokazali da su ubedljivo najbolji. Očekujem da sada prevaziđu sebe jer i oni za to imaju mnogo motiva. Naravno, teren je teren i od igrača i trenera najviše zavisi, ali energija koju navijači daju čini ekipu 20 ili 30 odsto boljom. Naši navijači su najbolji i to su pokazali kada nije bilo lako - zaključio je Čović uz dodatak da je Džo Regland imao manju intervenciju na kolenu, zbog čega će sigurno propustiti oba meča u Pioniru.

Humani prema Partizanu!

Novinari su pitali Čovića i za komentar igre Zvezde protiv Partizana u trećoj polufinalnoj utakmici (84:63).

- Odigrali smo odlično! Dobro smo se spremili, psihički bili stabilni... U poslednjih tri, četiri minuta smo imali faktor humanosti da vas ne podsećam na prethodne godine, kada se na tajmautima govorilo "šta treba uraditi sa stokom" - izjavio je Nebojša.

Komplet karata za 500 dinara!

Karte za mečeve finala ABA lige u kojima je Zvezda domaćin danas su puštene u prodaju u klupskim prostorijama na Malom Kalemegdanu i u SD Crvena zvezda, u Ulici Ljutice Bogdana. Ulaznice će biti prodavane samo u kompletima za oba meča po ceni od 500 dinara za tribinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading