Srbija na Mundobasketu u najjačem sastavu: Tomašević zna nešto što mi ne znamo!

Autor:

Sport

08.04.2019

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Dejan Tomašević siguran je da će reprezentacija igrati u najjačem sastavu na Svetskom prvenstvu 2019.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije

"Orlovi" su posle dosta muke prošli kvalifikacije u kojima nisu mogli da računaju na najveće zvezde, pre svega na one iz NBA lige, na Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu, Bobana Marjanovića i Miloša Teodosića koji se u poslednjem "prozoru" priključio "orlovima".

Ono što čitavu sportsku javnost zanima je da li će se jedan od najboljih centara NBA lige Jokić vratiti u reprezentaciju prvi put od Olimpijskih igara 2016. u Rio de Žaneiru gde je učestvovao u osvajanju srebrne medalje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dejan Tomašević

- Velika stvar je što imamo takve momke koji sa ponosom ističu da su iz Srbije. Hvala im jer na najbolji mogući način reprezentuju našu zemlju. Nedavno sam bio u jednoj ogromnoj zemlji kakva je Kina i neverovatno je da takva zemlja ima poštovanje prema geografski maloj Srbiji, a sportisti, potogovo košarkaši služe kao najbolji ambasadori naše zemlje. Siguran sam da će se svi odazvati pozivu reprezentacije- rekao je Tomašević gostujući u Jutarnjem programu RTS.

Tomašević je već osam godina funkcioner KSS, ali bi uskoro mogao da postane i predsednik FIBA, kao kandidat naše zemlje.

- Čini mi se da je FIBA u Evropi poslednjih godina uspavana. Dobra stvar je što se u ovom trenutku na čelu nalaze bivši igrači, asovi i u razgovoru sa njima došli smo do toga da nešto mora da se promeni. Situacija nije trenutno dobra, imamo velikih problema sa klubovima i njihovim takmičenjima, ne postoji saradnja sa Evroligom i regionalnim savezima i to je ono na čemu ću insistirati ako postanem predsednik. Košarka se igra dobro u svakoj zemlji i neophodna je dobra saradnja- rekao je Tomašević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading