"Grobari" navijajte za Valensiju ukoliko želite u Evroligu

Autor:

Sport

08.04.2019

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan će tražiti specijalnu pozivnicu za učešće u Evroligi sledeće sezone, otkriva predsednik kluba Ostoja Mijailović.

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

Prvi čovek crno-belih kaže da još ima šanse da ekipa nastupa u elitnom takmičenju, uprkos tome što su izgubili u subotu majstoricu od Crvene zvezde (63:84) i ostali bez finala ABA lige.

U Evroligu iz regionalnog takmičenja ide samo osvajač titule, a u Humskoj se nadaju da će im se osloboditi mesto ukoliko Valensija osvoji Evrokup. Mijailović kaže da je klub već preduzeo korake kako bi naredne sezone bio u društvu najboljih.


- Naše šanse za Evroligu nisu još sasvim izgubljene. Postoji mogućnost da dobijemo specijalnu pozivnicu. Ali za to je potrebno da Valensija osvoji Evrokup i tako obezbedi plasman u elitu. Partizan je godinama igrao ovo takmičenje veoma uspešno i svakako da smo zaslužili da se tu vratimo.

- Posebno jer smo uspeli da stabilizujemo klub, imamo vrhunskog trenera i sve što je potrebno da bismo bili učesnici. Naravno i ostali klubovi računaju na specijalnu pozivnicu, tako da neće biti lako doći do nje, ali borićemo se - kaže Mijailović.

Nekadašnji prvak Evrope pred početak ove sezone dobio je vajld kartu za učešće u Evrokupu. Ipak, jasno je da će crno-beli u narednu sezonu morati da uđu sa znatno jačim timom, što napominje i krilni košarkaš Rade Zagorac.

- Ove sezone su urađene dobre stvari, ali u ovom trenutku se više nije moglo. Za 12 meseci nekih 12 momaka opet će biti na ovom terenu. Siguran sam da će biti u boljoj situaciji. Partizan na ovome neće stati - smatra Zagorac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading