TRINKIJERI: ZAR DA NAS TRPA PATULJAK?

Autor:

Sport

08.04.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde demolirali su Partizan sa 84:63 u majstorici polufinala ABA lige, a jedan od detalja koji je obeležio duel u Pioniru desio se na pet i po minuta pre kraja meča. Crveno-beli imali su u tom trenutku maksimalnih 35 poena razlike (78:43), a trener crno-belih Andrea Trinkijeri uzeo je tajm-aut i tokom njega žestoko izvređao plejmejkera ljutog rivala Filipa Čovića nazivajući ga patuljkom!

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Trinkijeri nije koristio ime i prezime, ali je svemu prethodilo polaganje plejmejkera visokog 180 cm, pa je jasno na koga je mislio.

- Da li ste videli polaganje patuljka? (You see a layup ona a midget) - dva puta je uzviknuo besni Italijan ljut na svoje igrače.

PSIHIČKI TEŠKO

Trinkijeri dan posle utakmice nije bio dostupan za razgovor novinarima Srpskog telegrafa, a Filip Čović je kratko odgovorio da Andreine reči više govore o njemu samom.

- Ne bih se bavio mnogo time. Utakmica je završena. Neću da kvarim utisak. On me je pre prve utakmice nazvao gejmčendžerom (čovekom koji menja tok utakmice), a sada midžetom. Mislim da to više govori o njemu i njegovim manirima nego o meni, zar ne? Što se mene tiče, ne izaziva mi nikakvu emociju, osim što mi je smešno - izjavio je Čović i osvrnuo se na sjajnu partiju crveno-belih:

RepublikaFoto: Starsport
Filip Čović

- Ovo je bila psihički najteža utakmica od sve tri jer ako izgubiš, ideš kući, a ako dobiješ, boriš se za Evroligu. Bili smo agresivni od početka u odbrani i mislim da je to presudilo.

NAŠA KUĆA

Rival srpskog šampiona u finalu biće bolji iz duela između Cedevite i Budućnosti, koji je odigran kasno sinoć, a Čović je istakao da bi voleo da se prvi meč ipak odigra u Pioniru (vidi okvir).

- To je naša kuća, tamo treniramo, provodimo sate. Glupo je da nas izbace zbog neke prijateljske utakmice jer mi ne igramo samo za Zvezdu, već je valjda u interesu svima da Srbija ima predstavnika u Evroligi.

Crveno-beli se bore za Pionir

Iako je prema prvobitnim informacijama najavljeno da će se prvi meč finala ABA lige između Crvene zvezde i Cedevite ili Budućnosti odigrati u hali u Železniku, prema saznanjima Srpskog telegrafa uprava crveno-belih čini sve napore da se utakmica odigra u Pioniru. Problem je što je za isti datum (12. april) u beogradskoj hali zakazan meč futsalera Srbije i Brazila, ali bi taj duel mogao da se odigra na nekom drugom mestu.

NBA zvezde čestitale Zvezdi

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Čestitke košarkašima Crvene zvezde na plasmanu u finale ABA lige stizale su i od NBA superstarova. Centar Orlanda Nikola Vučević na Tviteru je napisao: "Bravo, Zvezdo. Sjajna partija večeras." Zvezda Dalasa Luka Dončić dodao je prosto: "Zvezda", uz crvenu i belu boju. Crnogorac i mladi Slovenac ne kriju da im je Zvezda omiljeni klub.

Novinar Trinkijeriju poklonio bokserske rukavice

Trener Partizana Andrea Trinkijeri tokom polufinalne serije ABA lige protiv večitog rivala Crvene zvezde često je povlačio paralele između boksa i onoga što njegove igrače očekuje na terenu. Čak je pred poslednji duel istakao da se nada podvigu u stilu legendarnog Rokija Marćana. Kao reakciju na Italijanove reči o boksu, jedan od novinara portala Redstarbelgrade.rs posle meča poklonio mu je zlatne bokserske rukavice i istakao da je to dar jednog zajedničkog prijatelja. Trinkijeriju se to baš nije dopalo, navijači Partizana shvatili su to kao incident i provokaciju, a Italijan je samo odgovorio:

- Hvala ti puno, ja baš volim boks. Gospodin si, a? Svaka ti čast.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading